Peste 70.000 de copii din România suferă de autism. Pentru toţi există o singură scăpare: şedinţe zilnice de terapie specială. În cazul lor terapia nu începe şi nu se termină în cabinetul psihologului. Ea trebuie să continue permanent acasă, implicarea părinţilor fiind extrem de importantă.
Orele de terapie sunt foarte importante. De cele mai multe ori, unul dintre părinţi este nevoit să renunţe la locul de muncă, pentru a se dedica programului special necesar copilul. Radu face terapie de o lună, iar rezultatele deja au început să apară.
Citeşte şi Terapie revoluţionară cu bambus pentru copiii diagnosticaţi cu autism, ADHD, sindrom Down sau retard
„În primul rând a început să imite şase animale, arată diferite părţi ale corpului, a început chiar să verbalizeze. Spune cap, mama, tata şi acest lucru deja de două săptămâni„, a spus o mămică.
Doar în Bucureşti sunt sute de copii care au nevoie de terapie. Pentru 25 din ei s-a deschis încă un centru în care vor primi terapie gratuită, cu ajutorul a 10 specialişti.
„Povestea din spatele centrului este de fapt povestea unui băieţel care a fost diagnosticat cu autism în urmă cu 7 ani. Este vorba de Mălin, băieţelul meu. Vorbim de 25 de copii care în centrul „Mălin” primesc zilnic terapie 1 la 1, terapie intensivă„, a declarat Bololoi Daniela, preşedinte HelpAutism.
Intervenţia specializată în astfel de cazuri este de durată, iar costurile depăşesc de cele mai multe ori veniturile unei familii: 6.000 de lei lunar.
Citeşte şi Cinci semne de autism pe care părinţii ar trebui să le ştie