„Mulţumesc justiţiei! Astăzi s-a făcut dreptate! Este o decizie istorică, prima dată în ultimii 25 de ani. Cea mai mare victorie a Primăriei Municipiului Bucureşti. Prin decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei, cele şapte hectare din parcul istoric Herăstrău revin bucureştenilor„, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
El a menţionat că, în acest caz, completul de judecată a constatat nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi nulitatea absolută a contractului de vânzare – cumpărare încheiat în data de 28iulie 2003, între SC BTT SA şi SC Domino 94 Impex SRL, cu privire la imobilul teren din Şoseaua Nordului 7-9, Sector 1.
„Pentru a fi foarte clar pentru toată lumea, prin decizia de astăzi a instanţei, cele şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău revin în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti. Astfel, Patrimoniul Capitalei a fost reîntregit„, a mai spus edilul.
Întrebat ce se întâmplă cu terasele din Herăstrău, construite în acea zonă, primarul Capitalei a precizat că acestea vor fi inventariate pentru a se vedea care au autorizaţie şi care nu, lucru care nu a putut fi făcut până acum, întrucât terenul nu era în proprietatea municipalităţii. Oprescu a precizat că terasele şi construcţiile de pe acest teren, care sunt legale şi care îşi demonstrează utilitatea, vor rămâne acolo, iar celelalte, care nu au autorizaţie, vor fi dezafectate.
CITEŞTE ŞI Parcul Herăstrău revine în administrarea Primăriei Capitalei. Decizia este DEFINITIVĂ
Primarul a mai adăugat că se va avea în vedere şi refacerea pe acest teren a obiectivelor folosite în trecut de bucureşteni, cum ar fi Clubul de yahting.
El a mai precizat că aşteaptă motivarea deciziei de la Curtea de Apel Bucureşti pentru ca municipalitatea să poată prelua în patrimoniu acest teren şi să fie făcute intabulările necesare.