Unul dintre bărbaţi se afla pe locul din dreapta faţă, iar celălalt, pe bancheta din spate în momentul în care maşina Tesla a ieşit de pe şosea, a intrat într-un copac şi apoi a luat foc, au relatat Wall Street Journal şi New York Times, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al poliţiei din comitatul Harris, în statul Texas.
Conform investigaţiilor preliminare, poliţia „este sigură în proporţie de 99,9%” că nu se afla nimeni la volan, a spus purtătorul de cuvânt.
Citeşte şi O maşină Tesla care circula pe pilot automat a intrat într-o maşină a poliţiei
Wall Street Journal a scris că autorităţile încă investighează dacă programul de asistenţă pentru şofer al maşinii era pornit.
Recomandările oficiale ale Tesla menţionează că funcţia de pilot automat de pe maşinile sale reduce sarcinile şoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un şofer pe deplin atent, care este cu mâinile pe volan şi este pregătit să preia oricând controlul.
Deşi aceste funcţii devin tot mai puternice, ele încă nu transformă maşina într-un vehicul autonom.
Nu mai departe de luna trecută, o mașină Tesla, Model Y, care a fost lăsată pe pilot automat, a lovit o mașină de poliție, în statul american Michigan. Mașina de poliție era un Dodge Charger, iar accidentul a avut loc în timp ce polițiștii investigau un alt accident, dintre un cerb și un alt autoturism.
Poliția locală a raportat că nu au existat victime. Mașina de poliție ar fi fost parcată pe prima bandă a unei autostrăzi, cu luminile de avarie pornite. Șoferul care se afla la volanul Modelului Y a spus polițiștilor că vehiculul mergea pe pilot automat. Totuși, tânărul în vârstă de 22 de ani circula cu permisul suspendat, așa că i s-a emis o citație în acest caz