Tesla Model S, lovitură de proporţii din partea TUV. Maşina electrică a lui Elon Musk are o rată a defecţiunilor comparabilă cu Dacia

Tesla Model S are o rată a defecțiunilor doar puțin mai bună decât cea a modelelor Dacia. Asta arată ultimul raport al cunoscutei asociaţii germane TUV în care au fost analizate modele precum BMW i3, Renault Zoe sau Smart Fortwo Electric Drive.
Filip Stan
14 apr. 2022, 00:05
Tesla Model S, lovitură de proporţii din partea TUV. Maşina electrică a lui Elon Musk are o rată a defecţiunilor comparabilă cu Dacia

Asociația Technischer Überwachungsverein (TÜV), care grupează atelierele care realizează inspecții tehnice ale vehiculelor, a dat publicității un nou raport cu privire la 128 de vehicule comercializate pe piața germană, printre care şi Tesla Model S.

Maşina electrică a fost evaluată alături de alte trei modele întâlnite pe şoselele din Germania – BMW i3, Renault Zoe şi Smart Fortwo Electric.

„Pentru prima dată un număr suficient de mașini electrice a ajuns la centrele de testare TÜV pentru a efectua evaluarea preliminară a stării tehnice a vehiculelor. Acestea au fost incluse în «Raportul TÜV 2022», care a luat în calcul rezultatele a 9,6 milioane de teste”, a declarat Joachim Bühler, director general al asociației TÜV, conform Economica.net.

Referitor la maşinile cu motoare cu ardere internă cu o vechime de doi – trei ani, procentul „defecte semnificative” a fost de 4,7%. În schimb, Smart ForTwo Electric a fost modelul electric cel mai bine plasat cu o rată de defecțiunilor de 3,5%.

BMW i3 s-a plasat pe locul secund în secțiunea mașinilor electrice cu un procent al defecțiunilor de 4,7%, în timp ce Renault Zoe a avut un procentaj de 5,7%.

Citeşte şi: Motivul uluitor pentru care Dorian Popa nu îşi va cumpăra Tesla niciodată! „Stau ca prostul în transpiraţie cu copiii în caniculă” Are maşini de un milion de euro, dar e îndrăgostit de una extrem de populară în România! VIDEO

Tesla Model S, lovitură de proporţii din partea TUV. Problemele cele mai des întâlnite în cazul maşinilor electrice

Când vine vorba de problemele detectate, Joachim Bühler a explicat că „problemele la componente ale sistemului de frânare sunt tipice pentru vehiculele electrice, deoarece acestea sunt folosite mult mai puțin frecvent decât în cazul mașinilor cu motoare cu ardere internă și, prin urmare, se corodează mai frecvent. Motivul este recuperarea energiei de frânare (recuperarea) atunci când șoferul își ia piciorul de pe accelerație, iar vehiculul electric decelerează automat”.

Bühler îi sfătuiește pe utilizatorii de mașini electrice să utilizeze frânele cât mai des atunci când este necesar și să le întrețină în mod regulat.

În cazul Renault Zoe, oficialul TÜV atrage atenția că, pe lângă farurile defecte sau prost reglate a fost observat un procent peste medie de mașini cu probleme la suspensie.

Tesla Model S, mai multe defecţiuni decât Renault Zoe

Dacă cele trei modele electrice deja menționate se încadrează, toate, în primele două treimi ale clasamentului general, Tesla Model S punctează, surprinzător pentru mulți, mult mai slab. Modelul american cu un preț de catalog de circa 100.000 de euro, are un procent al defecțiunilor dublu față de Renault Zoe, atingând 10,7%.

Acest rezultat plasează Tesla Model S în ultima treime a clasamentului din „Raportul TÜV 2022”.

În plus, asociația germană notează că, într-un clasament comun, „doar Dacia Duster și Dacia Logan s-ar afla în spatele Tesla Model S”.

O mare parte dintre defecțiunile Tesla Model S observate la testarea stării tehnice se referă la faruri, proiectoarele de ceață și, mai grav, la planetare.

După ce a atras atenția asupra fiabilității Tesla Model S, director general al TÜV a ținut să explice că, în cazul mașinilor electrice, sunt făcute teste specifice precum verificare atașării bateriei de înaltă tensiune, a cablurilor aferente, a stării izolației și a conectorilor. Deși nu există obligativitatea testării cablului de încărcare, specialiștii verifică – dacă acesta este prezent în mașină – integritatea acestuia și conectarea la mașină.

TÜV a explicat că mașinile din raportul pentru 2022 au avut o vechime de doi – trei ani și au fost vândute într-un număr semnificativ în Germania. În timp ce pentru mașinile cu motoare termice au fost agregate rezultatele de la 9,6 milioane de inspecții tehnice, pentru cele electrice – mult mai puține în trafic – au fost luate în calcul 1.142 inspecții (BMW i3), 1939 (Renault Zoe), 1645 (Smart ForTwo Electric) și 812 (Tesla Model S).

Vehiculele la care apar „defecte semnificative” sunt inspectate mai atent și, după reparațiile recomandate, trebuie prezentate din nou la atelierele de verificare.

Citeşte şi: Tesla şi-a deschis prima fabrică din Europa. Elon Musk a dansat la inaugurare, imagini inedite cu miliardarul VIDEO

 

 

DailyBusiness
Regula esențială din Codul Rutier pe care toți o ignoră pe drumurile din România
Spynews
Trupul neînsuflețit al lui Silviu Prigoană a fost ridicat de la INML Brașov. Ce se va întâmpla înainte de a fi depus la capelă
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduieșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
“A murit exact așa cum a visat”. Teo Trandafir, mărturisire tulburătoare despre Silviu Prigoană
Capital.ro
Teo Trandafir este în doliu, dar nu poate plânge: N-am voie, voi fi exact cum el și-a dorit
Playtech.ro
Cum a apărut Honorius Prigoană la IML Brașov. A șocat pe toată lumea. Cum s-a îmbrăcat
DailyBusiness
România, CODAȘA Europei la reciclare. De ce nu reciclează românii
Adevarul
UE intervine în scandalul România-Rusia provocat de recuperarea tezaurului de 91,5 tone de aur
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Cum se face corect manevra Heimlich. Metoda care le poate salva viața oamenilor în câteva secunde
Spynews
Cine este bărbatul misterios care a petrecut timp în vila lui Silviu Prigoană, de când s-a aflat că a murit. Va juca un rol foarte important în ce urmează să se întâmple
Evz.ro
Cum a pierdut Geoană în fața lui Băsescu. Dezvăluirile unui fost șef SIE
Ego.ro
Ultimul mesaj al lui Prigoană! ”Sper să nu...” Totul a fost făcut public
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
Atenționare nowcasting de ceață și formare de ghețuș pe 14 noiembrie! Care sunt cele 5 județe în care se manifestă aceste fenomene
Cancan.ro
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Unde a fost îngropată ELODIA. Dan Diaconescu aruncă bomba: La marginea…
StirileBZI
Ce se întâmplă dacă nu plătești la timp întreținerea: Greșeala care te trimite în instanță!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
VIDEO Accident în lanț cu 12 mașini pe autostrada A3, din cauza poleiului. 26 de victime, a fost activat Planul Roșu de intervenție
substantial.ro
Mii de persoane evacuate în sudul Spaniei din cauza precipitațiilor torențiale
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cea mai veche roată? Descoperirea fusurilor de tors din Israel rescrie istoria tehnologiei