Test de inteligență exclusiv pentru geniile ilustre! Testul de astăzi are un grad de dificultate mult mai mare față de cele cu care te-am obișnuit.
Doar 3% dintre oameni descoperă care fată este fericită pentru că la prima vedere cele două fețe sunt identice.
Cei care au făcut acest test atrag atenția că există o teorie științifică, referitoare la dominanta emisferei drepte sau stângi ale creierului nostru. Se pare că fiecare emisferă este responsabilă pentru anumite genuri de activități.
Oamenii de știință spun că fericirea este în emisfera stângă sau, mai precis, în lobul frontal stâng, iar atunci când ne simțim mai calmi, mai optimiști, mai relaxați, lobul frontal dreapta are o activitate mai scăzută, în contrast cu activitatea neuronală intensă în zona din stânga.
Dacă ai reușit să rezolvi acest test, te felicităm, ești un geniu! Dacă nu, te vom ajuta noi.
Având în vedere explicațiile științifice de mai sus, răspunsul corect la acest test este B, emisfera stângă.
IQ-ul, coeficientul de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru. Iată un test prin care îți poți verifica IQ-ul.
Testele IQ există de peste un secol. Ele au apărut inițial în Franța pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală.
Ulterior, guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că dacă oameni necalificați vor intra în luptă acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.
În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:
IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;
IQ între 131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;
IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;
IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;
IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență;
IQ între 91 și 100 – în jur de 25% din populația lumii deține un astfel de rezultat;
IQ între 81 și 90 – deși este puțin sub medie, acest rezultat le va oferi oamenilor posibilitatea de a lucra în domenii precum agricultura;
IQ între 71 și 80 – în acest caz vorbim deja despre mici probleme. Astfel de persoane vor putea înțelege doar noțiuni elementare.