Testele de inteligență și de atenție sunt printre preferatele românilor. Tot ce trebuie să faceți atunci când rezolvați acest test, este să fiți foarte atenți.
Cu toate că aparent pare greu, în realitate tot ce trebuie să faceți este să vă concentrați puțin. Aveți la dispoziție doar cinci secunde să indentificați oul cu pricina. Printre iepurii de culoare crem, se află un ou în aceeași nuanță. L-ai văzut? Ei bine, dacă nu ai reușit să îl identifici venim în ajutorul tău. Oul se află pe rândul al patrulea în partea stângă. Dacă nu ai reușit să îl observi, nu este nicio problemă. Data viitoare te vei concentra mai bine și cu siguranță vei reuși.
Testele de inteligență sunt foarte utile și asta pentru că ne pun mereu mintea la contribuție. Cei cu un coeficient mare de inteligență reușesc foarte repede și sunt foarte abili când vine vorba despre aceste teste.
Coeficient de inteligență sau IQ (în original, acronimul expresiei intelligence quotient,) reprezintă un concept și un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se încearcă măsurarea inteligenței. Coeficientul mediu de inteligenta al unui om este 100. Cel mai mare factor IQ cunoscut astăzi al unui om depaseste 240. Valorile dintre 121 sunt 130 sunt mult peste medie. Persoanele cu aceste valori sunt în general absolvenți ai unei universități, care pot obţine rezultate extraordinare în funcţii de conducere sau în activităţi de creație. Persoane cu nivelul IQ-ului 121 – 130 reprezintă 6% din populaţie.
Citește și : Testul de inteligență al zilei. Mută un singur chibrit pentru pentru a răspunde corect
Activitati care solicita inteligenta nativa:
Completarea de puzzle-uri
Completarea unei serii de imagini sau de numere
Identificarea unui pattern (o structura logica) intr-un ansamblu de elemente
Inteligența fluidă este destul de stabilă în timp și este poate cea mai importantă componentă a inteligenței totale, având o contribuție semnificativă în performanța generală a persoanei.