Test de inteligență cu mașini. În imaginea de mai jos sunt ilustrate patru autoturisme legate de un rezervor central de combustibil printr0un siste de țevi și rezervoare.
În partea stângă, mașinile A și B sunt unite de un rezervor comun, cu o țeavă care duce la fiecare dintre ele.
O configurație asemănătoare se aplică și pentru mașinile C și D, dar de data aceasta cu adăugarea unui rezervor suplimentar dedesubt.
Citește și: Test de inteligență cu chibrituri pentru minți strălucitoare. Mută un singur băț pentru a corecta 4-0=14
Structura funcționează asemănător unei fântâni: pe măsură ce rezervorul din partea superioară se umple, combustibilul curge prin țevile laterale și coboară spre mașini. Tot ce trebuie să faci este să-ți dai seama care rezervor se va umple primul și apoi care mașină va primi prima combustibil.
Dacă nu ți-ai dat seama de unul singur, te ajutăm să-ți dai seama cum funcționează sistemul. Mașina A este prima care se va umple deoarece intrarea conductei sale este mai aproape de partea de jos a rezervorului decât cea a lui B.
Asta înseamnă că, pe măsură ce rezervorul din stânga se umple, combustibilul va începe să curgă în A, dar se ridică suficient de sus pentru a se vărsa în B în cantități semnificative.
Presupunând o rată constantă a debitului, A se va umple mai repede decât B.
Citește și: Test de inteligență contra timp. Găsește cățelul din imagine în doar 20 de secunde
Testele de inteligență sunt instrumente psihologice utilizate pentru a evalua abilitățile cognitive ale unei persoane, cum ar fi raționamentul logic, gândirea abstractă, abilitățile verbale, memoria și capacitatea de rezolvare a problemelor. Aceste teste sunt concepute pentru a măsura aptitudinile mentale generale ale unei persoane și pentru a furniza o evaluare a nivelului lor de inteligență în raport cu o populație de referință.
Istoric, testele de inteligență au fost dezvoltate pentru a evalua capacitățile cognitive ale copiilor, dar au fost extinse și pentru a fi utilizate în evaluarea adulților. Aceste teste sunt utilizate într-o varietate de contexte, inclusiv în educație, recrutare și selecție profesională, consiliere și diagnosticare clinică.