Test de inteligență și perspicacitate. Majoritatea puzzle-urilor cu bețe de chibrit reprezintă ecuații incorecte care necesită rezolvare, fiind simulate abilitățile de gândire critică, de rezolvare a problemelor, îmbunătățind totodată capacitatea intelectuală.
Tot ce trebuie să faci este să muți două bețe de chibrit pentru a rezolva ecuația și a obține cel mai mare rezultat posibil.
Despre persoanele care reușesc să soluționeze o astfel de misiune în mai puțin de zece secunde se spune că dau dovadă de o minte ageră și sclipitoare. Totuși, dacă nu ai reușit să găsești rezolvarea într-un timp atât de scurt, ei bine, noi îți oferim soluția.
Primele încercari de a măsura inteligenţă au apărut în secolul al 19-lea. Atunci IQ-ul s-a stabilit în funcţie de mărimea creierului. Primul care a folosit teste pentru măsurarea inteligenţei a fost Alfréd Binet şi testele sale au fost destinate copiilor. De atunci testele au fost modernizate, adaptate şi dezvoltate până la forma lor de astăzi.
Aceste teste pot stabili capacitatea cognitivă în viața de toate zilele a individului. Ele pot prevedea succesul sau eșecul persoanei examinate în urmarea unor școli sau în exercitarea unor anumite profesii. De asemenea sunt măsuri ajutătoare în stabilirea unor boli psihice ca demența.