Test de inteligență. Aceste verificări de IQ au fost perfecționate de către Alfred Binet și sunt utilizate în câmpul pshiologic. Prin intermediul lor ar putea să se afle gradul de inteligență pe care îl are o persoană. Trebuie să rețineți că testele nu sunt concludente. Sunt trei grupe ale valorilor IQ: mediu, sub medie și peste medie.
Potrivit specialiștilor, coeficientul mediu este 100. Până la momentul actual, a existat o persoană care a atins 240 de puncte în cazul coeficientului de inteligență.
Care dintre aceste 6 obiecte este diferit față de celelalte? La prima vedere, se pot observa șase obiecte. Aceasta este ordinea de la stânga la dreapta: seif, servietă vișinie, tablă, ceainic, bucată de lemn și un burete.
Dacă priviți mai atent imaginea, veți putea observa faptul că un singur obiect are o formă diferită față de restul. Mai cu seamă, este vorba despre ceainicul vișiniu. Astfel, răspunsul este cât se poate de simplu – ceainicul.
Testul IQ poate fi utilizat din mai multe motive. Permite determinarea nivelului unei persoane de a fi capabilă să învețe, să înțeleagă, să formeze concepte, să proceseze informații, să aplice logica și rațiunea, în comparație cu populația.
Este orientativ și poate reprezenta o influență asupra caracterelor necomune care pot fi întâlnite în societate, indiferent dacă sunt relaționale, cum ar fi izolarea, respingerea sau distanța, sau intelectuale, cum ar fi ușurința sau dificultățile întâmpinate în activitățile intelectuale. Într-un alt mod, poate explica, de asemenea, succesele dobândite de către indivizi în moduri mai ușoare decât alții.