Pentru acest test IQ va trebui să mutați un singur chibrit pentru a corecta egalitatea I+II+III=III din imaginea de mai sus.
Deși răspunsul poate să pară simplu, tot ceea ce trebuie să faceți este să mutați un singur chibrit, astfel încât egalitatea din imagine să devină corectă.
Urmărește cu atenție modul în care sunt așezate bețele de chibrit și vezi dacă îți dai seama care este mutarea corectă pe care trebuie să o faci. Chiar dacă vei avea nevoie de mai mult timp și de mai multe încercări, important este să găsești o variantă prin care să rezolvi această provocare, conform cancan.ro
Citiți și: Testul IQ care îţi arată cum stai cu inteligenţa. Durează câteva minute
Când vine vorba de cele mai simple teste IQ, cele mai căutate sunt enunțurile care presupun mutarea unor bețe de chibrit pentru a soluționa anumite ecuații matematice. Aceste tipuri de exerciții vor crește concentrarea și atenția la detalii. De asemenea, specialiștii recomandă foarte des aceste teste de inteligență atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Testul IQ de mai jos necesită o singură mutare de băț, pentru ca ecuația să fie corectă.
Care sunt valorile IQ
IQ sub medie
Nivelul IQ-ului 91-100: reprezintă o inteligență sub medie. Rezultatul este obținut de aproximativ 25% din populație.
Nivelul IQ-ului 81-90: persoanele cu acest scor se pot afirma cu succes în meserii profesionale. Reprezintă 10% din populație.
Nivelul IQ-ului 71-80: arată un grad inferior de deficiență mintală, identificat la 10% din populație.
Nivelul IQ-ului 51-70: indică o deficiență mintală ușoară, care poate apărea la 7% din populație.
Nivelul IQ-ului 21-50: reprezintă o deficiență mintală medie ce poate fi identificată la 2% din populație.
Nivelul IQ-ului sub 20: este un indice clar pentru o deficiență mintală gravă. Persoanele cu acest scor sunt needucabile, dependente de ajutorul altora. Trăiesc într-o lume proprie și nu percep lumea exterioară. Este caracteristic pentru 0,2% din populație.
IQ mediu
Coeficientul mediu de inteligență al unui om este 100.
Nivelul IQ-ului 101-110: aceste valori sunt considerate medii, persoanele cu rezultate în acest interval termină studii superioare cu ceva dificultate, dar pot compensa prin muncă. Scorul este identificat la 25% din populație.
IQ peste medie
Cel mai mare factor IQ cunoscut astăzi al unui om depășește 240.
Nivelul IQ-ului peste 140: este un scor foarte mare, cu acest nivel sunt aproximativ 0,2% din populație (procentul oamenilor inteligenți cu un coeficient de inteligență mult peste medie, considerați genii).
Nivelul IQ-ului 131-140: îl ating câțiva indivizi, mai puțin de 3% din populație.
Nivelul IQ-ului 121-130: este tot un rezultat peste medie, persoanele cu aceste valori termină facultatea cu ușurință și au rezultate extraordinare. Scorul este atins de aproximativ 6% din populație.
Nivelul IQ-ului 111-120: reprezintă tot o inteligență peste medie, persoanele cu acest scor trebuie să fie mai laborioase, dar rezultatele sunt foarte bune. E obținut cam de 12% din populație.
Citiți și: Testul de inteligență al zilei. Mută un singur chibrit pentru pentru a răspunde corect