Testele de atenție și perspicacitate sunt preferate de toată lumea. Astăzi te provocăm să descoperi „intrușii” din imaginea de mai jos. Găsește greșelile și bucură-te de reușita ta, ba chiar provoacă-ți și tu apropiații cu atest test!
Nu este deloc greu să identifici „elefantul” din cameră. În imaginea de mai jos poți vedea o casă în curtea căreia doi copii se distrează la piscină în timp ce mama lor se ocupă de grădină. Poate părea totul normal în această imagine, însă există două elemente care nu au ce căuta aici. Privește cu atenție!
Cu siguranță ai observat! Peștele nu are ce să caute în tufiș, iar mămica folosește un instrument de bucătărie la grădinărit.
IQ-ul, prescurtare de la coeficient de inteligență, măsoară capacitatea de raționament a unei persoane. Mai exact, IQ-ul evaluează cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții. Testele IQ fac acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede de întâmplă acest lucru.
Testele IQ există de mai bine de un secol. Acestea au fost create inițial în Franța, pentru a ajuta la identificarea elevilor care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală. Ulterior, Guvernul SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste în timpul Primului Război Mondial. Liderii forțelor armate știau că, dacă oameni necalificați vor intra în luptă, acest lucru ar putea fi periculos. Așa că au folosit testele pentru a ajuta la găsirea candidaților calificați. Armata americană continuă să facă acest lucru chiar și în ziua de astăzi.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie, iar printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking. Valorile IQ-ului cuprinse între 131 şi 140 sunt atinse de mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.