Test IQ. Identificarea unei diferențe în acest șir de imagini poate părea o sarcină extrem de simplă la prima vedere, dar în curând vom observa că situația este cu totul diferită! Ne confruntăm cu o succesiune de emoticoane aparent identice, așezate foarte aproape una de cealaltă.
De la nuanța de culoare până la alegerea imaginii, totul este conceput pentru a distragere atenția și pentru a crea impresia că nu există nicio variație. Cu toate acestea, undeva în acest șir aparent omogen, există un emoticon diferit!
Este foarte probabil să fi remarcat deja că astfel de iluzii optice au devenit extrem de populare pe Internet. Mulți oameni din țara noastră folosesc aceste provocări amuzante în timpul pauzelor pentru a menține mintea ageră. În plus, acestea sunt adesea utilizate pentru a testa inteligența unei persoane! Dacă nu ați reușit încă să identificați emoticonul diferit în această imagine amuzantă, răspunsul se găsește mai jos!
Observăm că „intrusul” în acest șir aparent identic se află în penultimul rând al pozei! Dacă privim din partea dreaptă, este al patrulea emoticon de pe penultimul rând! Dimensiunile mici și culorile care fac dificilă distingerea între emoticoane fac ca rezolvarea acestei provocări să fie rezervată doar celor cu o gândire genială, care pot identifica diferența în doar 10 secunde!
Dacă ați întâmpinat dificultăți cu această iluzie optică amuzantă, nu vă îngrijorați! Pe Internet există numeroase altele asemănătoare, care vă pot ajuta să vă antrenați mintea să fie mai atentă la detalii!
Primele încercari de a măsura intelignţă au apărut în secolul al 19-lea. Atunci, IQ-ul s-stabilit în funcţie de mărimea creierului. Astăzi folosim alte metode pentru măsurarea nivelului de IQ – teste de inteligenţă. Primul care a folosit teste pentru măsurarea inteligenţei a fost Alfred Binet şi testele sale au fost destinate copiilor. De atunci testele au fost modernizate, adaptate şi dezvoltate până la forma lor de astăzi. Cu teste moderne putem să măsurăm inteligenţa de persoane din fiecare grupa de vârstă.