Test IQ pentru talentații la matematică. Acest exercițiu poate fi utilizat din mai multe motive. Permite determinarea nivelului unei persoane de a fi capabilă să învețe, să înțeleagă, să formeze concepte, să proceseze informații, să aplice logica și rațiunea, în comparație cu populația.
Citește și: Test IQ pentru cei cu atenție la detalii. Găsește șoarecele ascuns printre iepuri în doar 15 secunde
Primul semn operațional este ^ (ridicarea la putere, deci 3 la puterea a 3-a). Al doilea semn operațional este – (scăderea)
Mai întâi se efectuează ridicarea la putere, apoi scăderea. Așadar: 3^3-3 = 27 – 3 = 24
Dacă ți-a plăcut matematica, ai trecut, cu siguranță, fără probleme. În această situație, felicitări! Ai un IQ de geniu! În cazul contrar, nu te descuraja! Cel mai probabil, ai o latură umanistă mai pronunțată decât cea realistă.
IQ-ul reprezinta coeficientul de inteligenta si este in esenta un scor utilizat pentru a determina cat de inteligenta este o persoana in comparatie cu restul populatiei. Desigur, un test IQ nu este 100% exact si doar face o incercare, ca orice test standardizat, de a face o masurare corecta.
Aceasta masuratoare este coeficientul IQ rezultat si aceste scoruri sunt adesea folosite ca baza pentru a sti daca o persoana este doar inteligenta sau un geniu total. De cele mai multe ori aceste scoruri reprezinta o masurare corecta a inteligentei, facandu-le sa fie foarte interesante pentru cei care doresc sa stie cum se situeaza in comparatie cu cele mai mari minti ale tuturor timpurilor sau doar cu alte persoane obisnuite.
Coeficientul mediu IQ este de aproximativ 100. Bineinteles, acest lucru este supus variabilitatii in timp, si nu este altceva decat o regula constanta. Cu toate acestea, daca faceti un test IQ si scorul este peste 100, atunci va situati peste media majoritatea oamenilor.
La urma urmei, testele IQ tind sa fie renormalizate in timp, pentru a asigura ca scorul mediu IQ ramane in jurul valorii de 100 de puncte. In acest fel, testele IQ mentin o normalizare a scorului de baza care permite o comparatie mai buna din punct de vedere istoric.