Test pentru Andronescu: Deputaţii dezbat moţiunea simplă pe Educaţie

Deputaţii au programată, marţi dimineaţă, dezbaterea moţiunii simple pe Educaţie a PDL, prin care se cere inclusiv demisia premierului, dar şi renunţarea la bacalaureatul profesional şi la revenirea clasei pregătitoare la grădiniţă.
Romania TV
01 oct. 2012, 17:56
Test pentru Andronescu: Deputaţii dezbat moţiunea simplă pe Educaţie

Moţiunea a fost depusă săptămâna trecută la Cameră, Cristian Buican (PNL), secretar al acestui for, anunţând că dezbaterea va avea loc pe 2 octombrie, la ora 10.00, iar votul final este programat la ora 12.30.

PDL solicită, în moţiunea „Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar”, renunţarea la bacalaureatul profesional şi la revenirea clasei pregătitoare la grădiniţă, dar şi demisia premierului.

PDL cere, potrivit unui anunţ făcut pe acestă temă de vicepreşedintele PDL Raluca Turcan săptămâna trecută, „renunţarea la introducerea bacalaureatului profesional pentru 2013 şi continuarea învăţământului profesional, aşa cum a fost el introdus în 2012, precum şi aplicarea Legii Educaţiei naţionale în privinţa bacalaureatului tehnologic„.

De asemenea, democrat-liberalii cer ca ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să-i retragă lui Victor Ponta titlul de doctor, precum şi emiterea unei interdicţii pentru acesta de a mai activa cel puţin cinci ani de zile în învăţământul universitar.

La ultimul punct între solicitările PDL figurează solicitarea ca ministrul Educaţiei şi premierul, „vinovaţi de situaţia educaţiei”, să demisioneze.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, săptămâna trecută, că în PDL s-a instaurat o amnezie colectivă, democrat-liberalii uitând, prin depunerea unei moţiuni simple pe Educaţie, că legea „proastă” care reglementează Educaţia e făcută de aceştia.

De asemenea, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara că moţiunea simplă pe educaţie este un demers democratic, care îi va oferi şansa de a explica ce se întâmplă în sistemul de învăţământ.

„Moţiunea simplă pe educaţie depusă de PDL este un demers democratic, prevăzut de Constituţie, pe care îl privesc cu toată deschiderea. Am considerat întotdeauna că o moţiune este un moment în care Parlamentul se poate apleca asupra unui domeniu de interes major pentru ţară. Voi porni în tratarea acestui subiect de la realitatea sistemului şi voi aduce în discuţie ce am făcut în două luni, de când sunt ministru. Nu cred că nu am ce spune. Este şansa mea de a explica ce se întâmplă în educaţie, voi spune despre lucrurile pe care le-am găsit. E şi şansa celor care participă la dezbateri în Parlament să devină puncte de sprijin în demersurile pe care trebuie să le facem pentru educaţie. Eu cred că societatea de mâine nu poate să fie mai performantă decât este educaţia astăzi”, spunea Andronescu.

Tot marţi este programată depunea de către PDL a unei moţiuni simple pe agricultură, potrivit unui anunţ făcut săptămâna trecută de prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda, care menţiona că democrat-liberalii vor cere demisia ministrului Agriculturii.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Școala, ca în comunism. Uniformele, gratuite dar obligatorii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de case și mașini sunt obligați să o plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!