Testarea pielii pentru vaccinul împotriva COVID-19. Cercetătorii vor să creeze CoviDCELL

Testarea pielii pentru vaccinul împotriva COVID-19. Doi cercetători spanioli, un imunolog și un alergolog de la Spitalul Universitar din Insulele Canare, au creat un test capabil să ghicească starea imunității celulare și dezvăluie rapid dacă este sau nu nevoie de o nouă doză de rapel.
Alina Costache
10 feb. 2022, 22:00
Testarea pielii pentru vaccinul împotriva COVID-19. Cercetătorii vor să creeze CoviDCELL
Testarea pielii pentru vaccinul împotriva COVID-19

Testarea pielii pentru vaccinul împotriva COVID-19. CoviDCELL, un test care a fost reformulat de specialistul în Imunologie Yvelise Barrios, împreună cu expertul în Alergologie Víctor Matheu, și care este o premieră mondială în acest domeniu.

Testarea pielii pentru vaccinul împotriva COVID-19

Este un test foarte interesant de făcut în populația noastră, la pacienții cu boli imunologice, sau la pacienții cu cancer, de exemplu. Și acum știm că sunt câteva companii farmaceutice care îl dezvoltă și presupunem că vor ajunge mai pe scară largă la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor”, dezvăluie medicul într-un interviu pentru Infosalus, scrie El Mundo.

„CoviDCELL’ este o adaptare a unui test de imunologie clasic (reacție de hipersensibilitate întârziată), un test cutanat care a fost efectuat de ani de zile în boli precum tuberculoza, sau în anii 90 a fost utilizat pe scară largă la pacienții cu HIV, a căror celule T sunt atacate de virus în timp.

Citeşte şi: Băutura care te apără de coronavirus. Ce să bei ca să nu te infectezi cu COVID-19 STUDIU

Dacă organismul nostru a fost infectat anterior de Covid-19, sau am trecut de infecție, sau am fost vaccinați, vom avea celule T specifice care îl vor recunoaște și vor merge în zona în care am injectat această proteină sintetică sub piele.

Dacă da, va apărea o reacție roșie care ne va spune că organismul nostru are acele celule T, care își amintesc că s-au confruntat cu virusul și, prin urmare, suntem încă protejați împotriva Covid-19.

Anticorpii, cealaltă ramură a răspunsului imun specific pe care îl putem măsura și noi, scad în timp, după câteva luni, iar acest test pare mai stabil. Este „in vivo’, se măsoară limfocitul T. în propriul nostru corp”, explică imunologul, potrivit sursei mai sus menționate.

În opinia sa, aplicațiile oferite de „CoviDCELL’ sunt foarte interesante deoarece, deși oferă doar un răspuns afirmativ sau negativ, permite într-un mod ușor, fără a fi nevoie de recoltare de sânge sau de laboratoare sofisticate, să cunoască și să interpreteze la multe persoane dacă avem acest răspuns imun celular.

În acest caz, pentru a măsura răspunsul celular este necesar să așteptați între 12 și 48 de ore după injectarea cutanată la persoană.

Pacienții care au fost supuși acestui test nu sunt puși să se întoarcă în laborator, ci în schimb ne trimit o fotografie a reacției care a fost creată prin intermediul mobilului lor și puteți vedea dacă pacientul are sau nu imunitate celulară’, spune imunologul.

Mai mult, evidențiază că în acest moment al pandemiei poate fi util să răspundem la o mulțime de întrebări despre eficacitatea vaccinurilor, deoarece celelalte teste care se fac in vitro și care necesită o prelevare de sânge sunt mai scumpe, au nevoie de resurse materiale de specialitate, precum și de personal, și laboratoare.

Acest test este mai ușor și mai simplu și ne permite să demonstrăm dacă aveți nevoie sau nu de aceste doze suplimentare și în același timp, putem răspunde la întrebări despre cât timp durează imunogenitatea vaccinurilor sau câte doze vom administra”, a mai spus specialistul.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!