Teste non-invazive în şcoli. Medicul Radu Ţincu: Testele pe bază de salivă nu sunt aprobate

Teste non-invazive în şcoli. Radu Ţincu a vorbit despre importanţa testării în şcoli, deoarece focarele din unităţile de învăţământ se dezvoltă foarte rapid. Medicul a menţionat, însă, că testele pe bază de salivă nu sunt aprobate pentru că au o sensibilitate mai mică.
Loredana Brumă
09 apr. 2021, 17:31
Teste non-invazive în şcoli. Medicul Radu Ţincu: Testele pe bază de salivă nu sunt aprobate

Teste non-invazive în şcoli. Medicul Radu Ţincu spune că deşi testele pe bază de salivă au o sensibilitate mai mică, acestea sunt mai bune decât nimic şi recomandă testarea în şcoli.

Teste non-invazive în şcoli. Radu Ţincu: În momentul în care nu testezi suficient, focarele din școli se dezvoltă foarte rapid

Citeşte şi Andreea Moldovan, apel către toate şcolile din România. „Să se testeze elevii, altfel ajungem în situații tragice!”

Am avut o redeschidere a școlilor și era normal să avem și o creștere a numărului de cazuri în rândul copiilor. Chiar dacă numărul celor care fac forme simptomatice este redus, încep și ei să fie prezenți în spitale. Sunt cazuri de copii internați la ATI, de la vârsta de o lună, până la vârsta de 12 ani. Sunt copii care au nevoie de oxigen pentru a respira, însă din fericire, sunt cazuri medii. Nu există mortalitate la acest moment în grupa pediatrică, sau cu alte patologii cronice, ceea ce ne bucură.

Dar trebuie să ținem cont de faptul că avem copii spitalizați, ceea ce relevă importanța măsurilor sanitare în școli, importanța testării, despre care se tot vorbește, pentru că în momentul în care nu testezi suficient, focarele din școli se dezvoltă foarte rapid și vom trage concluzia că școala e contaminată în totalitate. (…)

Testele pe bază de salivă nu sunt aprobate pentru că au o sensibilitate mai mică, însă în a nu face nimic și a introduce niște teste care nu au o sensibilitatea foarte bună, tot este ceva. Într-adevăr, cele pe bază de salivă nu reușesc să prindă decât jumătate, sau puțin peste jumătate din cei care sunt testați, dar tot e mai mult decât dacă nu îi testăm.„, a declarat medicul Radu Țincu la RealitateaPlus.

Citeşte şi Zeci de mii de elevi riscă să repete anul şcolar din cauza pandemiei

Ministrul Educaţiei remarcă eşecul testării în şcoli şi anunţă cum se va desfăşura concediul angajaţilor din Educaţie în perioada vacanţei de primăvară.

Ministrul Educaţiei a cerut Ministerului Sanatatii sa asigure pentru scoli teste non-invazive care sa fie acceptate de parinti.

„Dacă Ministerul Sănătății, care are deplină competență pentru a se pronunța, spune că aceste teste non-invazive nu sunt relevante, cu atât mai bine! Noi ne bazam pe opiniile specialiștilor din sănătate și vom propune, din partea Ministerului Educației, să se respecte doar trei condiții pentru redeschiderea tuturor școlilor cu prezență fizică.

Mai exact: respectarea regulilor (distanță, mască, măsuri de igienă și aerisirea spațiilor); a doua condiție este vaccinarea personalului didactic și la acest moment avem aproape 150.000 de angajați vaccinați, aproape 50 la sută, e o condiție îndeplinită și sperăm, facem tot posibilul să promovăm importanța vaccinării în rândul personalului din școli; și a treia condiție rămâne aceea a confirmării ipotezelor epidemiologilor, conform cărora, după un vârf pe care îl vom atinge cu privire la rata de infectare în aprilie, va urma un trend descendent”, a spus Sorin Cîmpeanu.

DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care a înnebunit lumea. Cu peste 42 de milioane de vizualizări, este foarte popular și în România și ocupă primul loc în top
Capital.ro
Lovitură totală pentru Călin Georgescu. Decizia luată de Parchetul General
Playtech.ro
Zilele în care nu se spală între Crăciun și Revelion 2025. Când este interzis să faci treburi casnice
DailyBusiness
Cât costă o tură de ski cu elicopterul in Munții Făgăraș! Suma este comparabilă cu heli-skiing-ul din Elveția!
Adevarul
Poveste de film din Revoluția de la Cluj. Șeful Miliției recunoaște că fotografiile din Paris Mach i-au salvat viața: „s-a dat ordin să fiu împușcat”
wowbiz.ro
Ea este Beatrice, polițista de 23 de ani moartă în accidentul cumplit din Botoșani. Inconștiența unui șofer teribilist a ucis-o
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Exclusiv: Cum arată Andreea Esca atunci când nu o vede nimeni. Imagini senzaționale cu prezentatoarea TV
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Blonda i-a pus pe toți pe jar și a ajuns la peste 800.000 de fani pe Instagram
kanald.ro
Elevii au intrat în vacanța de iarnă! Câte zile libere au și care este data oficială când se vor întoarce la ore
Cancan.ro
Pensii mărite la 3.920 de lei, începând cu 1 ianuarie 2025, pentru această categorie de pensionari din România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Este o victorie imensă pentru Călin Georgescu. Anunțul a venit acum
StirileBZI
Cu cât vor fi indexate pensiile în ianuarie 2025! Vestea rea dată șeful Casei de Pensii
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
stirilekanald.ro
Cel puțin 52 de morți în două accidente de autobuz care au avut loc unul după altul
substantial.ro
Autorităţile americane au expulzat peste 270.000 de migranți într-un an
MediaFlux
PUTIN, AVERTISMENT la ADRESA ROMÂNIEI! Suntem VIZAȚI DIRECT!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Zodiile care vor avea un 2025 atipic. Surprizele încep încă din ianuarie