Testele pentru vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca vor fi reluate. Când ar putea fi disponibil serul

Compania farmaceutică AstraZeneca şi cercetătorii Universităţii Oxford au anunţat că vor relua testele clinice în Marea Britanie pentru vaccinul experimental împotriva noului coronavirus (COVID-19). Acestea au fost oprite în urmă cu câteva zile după ce un voluntar s-a îmbolnăvit.
Romania TV
12 sept. 2020, 17:48
Testele pentru vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca vor fi reluate. Când ar putea fi disponibil serul

Reprezentanţii Oxford au precizat sâmbătă că autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din Marea Britanie (MHRA) a recomandat reluarea testelor clinice pe oameni, transmite postul BBC, citat de Digi24.

Un comitet independent a încheiat investigaţia cu privire la incidentul participantului bolnav şi a recomandat ca testarea clinică pe oameni să poată continua în siguranţă, a anunţat compania AstraZeneca.

Aproape 18.000 de oameni au participat până în prezent la studiul pentru vaccinul dezvoltat de Oxford și AstraZeneca. În faza a treia şi ultima înainte ca vaccinul să fie lansat pe piaţă, trebuie să participe aproximativ 30.000 de persoane. În afară de Marea Britanie, testarea clinică se desfășoară și în alte țări, cu precădere în Brazilia.

În lume sunt speranţe mari ca deoarece vaccinul de la AstraZeneca ar putea fi unul dintre primele care vor apărea pe piaţă.

De ce au fost oprite testele pentru vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca

New York Times scrie că un voluntar britanic căruia i se administrase vaccinul s-a îmbolnăvit și a primit un diagnostic de „mielită transversă”. Este vorba despre o inflamație la nivelul măduvei coloanei vertebrale. Deocamdată, nu se știe dacă boala i s-a declanșat ca urmare a vaccinului sau fusese de dată anterioară.

Astfel de întreruperi ale testării în faza a treia, în momentul în care un voluntar se îmbolnăvește, sunt oarecum obișnuite. Medicii trebuie să determine dacă este vorba despre un efect secundar al vaccinului sau îmbolnăvirea are alte cauze.

Conducerea companiei farmaceutice AstraZeneca estimează că serul ar putea fi disponibil la sfârșitul anului acesta sau cel mai târziu la început de 2021.

35 de variante de vaccin anti-COVID sunt în faza de testare pe oameni la nivel mondial.

China testează pe oameni un vaccin COVID sub forma unui spray nazal

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!