Testul COVID care îţi arată dacă ai COVID doar în câteva minute. Se pare că metoda funcţionează în plasarea unor mostre de virus pe o placă specială din sticlă pe care au fost realizate un milion de crestături pe centimetru pătrat, având rolul unor camere de microtestare.
Fiecare cameră de microtestare conţine un reactiv, astfel că atunci când o mostră conţine acidul ribonucleic (ARN) al noului coronavirus, compartimentul produce lumină.
Potrivit postului public de televiziune nipon NHK, noile teste diferă de cele standard, care folosesc o reacţie de polimerizare în lanţ (PCR), întrucât metoda rapidă nu necesită amplificarea ARN-ului coronavirusului, deoarece chiar şi o cantitate microscopică din virus poate fi detectată în camerele de microtestare.
Noua abordare este diferită de testul standard PCR care necesită o oră sau mai mult pentru a fi realizat. În schimb, rezultatele testului pentru depistarea COVID-19 prin noua tehnologie pot fi obţinute în mai puţin de cinci minute, au precizat cercetătorii.
Obiectivul, potrivit cercetătorului, este ca aceste teste rapide să poată fi scoase pe piaţă în câţiva ani.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.154.381 de teste RT-PCR și 796.282 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 23.388 de teste RT-PCR (13.178 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.210 la cerere) și 12.358 de teste rapide antigenice.
BILANȚ CORONAVIRUS 20 aprilie. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 424 de teste RT-PCR, prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 20 aprilie a.c.
Pe teritoriul României, 46.551 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.837 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 42.658 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 131 persoane.
Citeşte şi: Malta îi plătește pe turiștii care aleg să se cazeze în această vară la hotelurile de acolo