Testul de sânge care depistează cancerul încă din primele stadii. Cât costă o astfel de analiză

Mai nou, cancerul poate fi depistat încă din primele stadii pe baza analizelor de sânge. Metoda inovatoare de depistare constă într-un simplu test de sânge și joacă o contribuție majoră în diagnosticarea precoce și procesul de tratament personalizat. O astfel de analiză costă 800 de euro.
Romania TV
12 feb. 2016, 15:00
Testul de sânge care depistează cancerul încă din primele stadii. Cât costă o astfel de analiză

Potrivit profesorului Huseyin Baloglu, medic patolog în cadrul Anadolu Medical Center, unde este implementată această tehnologie, analiza celulelor tumorale circulante este o metodă eficientă, minim invazivă, care, spre deosebire de investigațiile PET/CT/RMN, permite depistarea celulelor canceroase și identificarea numărului și tipului acestora în stadiul incipient.

Sunt utilizați în depistarea cancerului parametri precum dimensiunea tumorii și extinderea la ganglioni limfatici regionali sau organe. De acum încolo însă, datorită noii tehnologii CTC, va fi posibil să detectăm tumoarea cât încă este de mici dimensiuni”, a declarat, într-o conferință de presă, medicul.

El a explicat că studiile arată că celulele canceroase pot trece în sânge chiar și atunci când tumoarea este de mici dimensiuni. Astfel, noua tehnologie poate izola aceste celule, împiedică trecerea lor în sânge și le identifică.

Orice schimbare la nivelul celulelor tumorale le furnizează medicilor informații importante despre prognosticul afecțiunii încă din primele stadii ale terapiei. În plus, analiza mutațiilor ca bază de tratament poate fi realizată datorită tehnologiei CTC.

Această tehnologie oferă opțiuni mai fiabile și condiții favorabile pentru cazurile cu acces dificil la tumoare sau cele care necesită intervenții pentru prelevarea de probe cu risc ridicat.

Mostra de sânge luată de la pacient este examinată cu ajutorul unui dispozitiv special. Noua metodă prinde celulele canceroase, furnizează informații despre numărul lor și identifică tipul de cancer. Toți acești pași pot fi parcurși într-o singură zi„, a explicat Huseyin Baloglu.

Potrivit acestuia, noua metodă face posibilă detectarea timpurie a celulelor canceroase, un aspect care este important pentru tratament.

„Datorită tehnologiei avansate, putem diagnostica celulele canceroase încă din primele stadii. Un alt avantaj foarte important al acestei metode îl reprezintă identificarea tipului de tumoare canceroasă. Astfel, putem diagnostica ușor tumoarea de plămâni, de colon și de prostată”, a arătat medicul.

Această metodă implementată pentru prima dată în Turcia îi permite pacientului monitorizarea constantă în timpul terapiei, în vechiul sistem, răspunsurile favorabile /nefavorabile sau neutre pot fi determinate abia după 3 luni.

Datorită acestei tehnologii, modificarea la nivelul numărului de celule tumorale înainte și după tratament poate fi determinată în primele două săptămâni.

El a explicat că această metodă este una dintre cele mai avansate sisteme de monitorizare a tratamentului pentru cancer și subliniază importanța tratamentului personalizat. Astfel medicii pot să își dea seama repede dacă tratamentul funcționează și dacă este necesară continuarea monitorizării tratamentului, în cazul în care cancerul dezvoltă o rezistență la acesta.

„Prin detectarea și monitorizarea nivelului de CTC în sânge medicii pot obține informații importante despre prognostic, fapt care poate influența puternic deciziile de tratament. Numărul mai mare de CTC în sânge este strâns legat de un risc crescut de metastază, precum și un prognostic mai sărac și o rată de supraviețuire scăzută”, a mai susținut medicul turc.

Noul tip de evaluare — CTC este mai precis pentru punerea unui diagnostic la pacienții cu cancer metastatic.

DailyBusiness
Laptele e mai ieftin în Italia decât în România. Prețurile de la raft te vor lăsa fără cuvinte!
Spynews
Rețetă de prăjitură cu cremă fină de iaurt și marmeladă. O vei găti și a doua oară
Bzi.ro
Mădălina Ghenea, apariție răvășitoare doar în lenjerie! Imagini spectaculoase cu bruneta focoasă!
Fanatik.ro
Fabrica mare din România care se construiește lângă o fostă mină. Se fac investiții masive aici, iar o mulțime de locuri de muncă vor fi disponibile
Capital.ro
Decizie finală pentru Călin Georgescu. Hotărârea CCR este definitivă: Nu există nicio cale de atac!
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poate avea simultan un angajat. Limita maximă de ore pe care le poate lucra. Prevederile Codului Muncii 2025
DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Adevarul
Un potențial jaf de până la 300 milioane de euro se prefigurează în România. Chisăliță cere blocarea schemei din PNRR
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Deea Maxer, schimbări majore după divorț. Vrea să se mute din blocul în care locuiește și Dinu Maxer. Unde vrea să se stabilească
Spynews
Cum arată Prințesa de Aur la vârsta de 39 de ani. Abia o mai recunoști | FOTO
Evz.ro
Veste mare pentru fanii Star Wars. Un nou sezon, în curând
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
kanald.ro
Data la care intră alocațiile elevilor în luna martie 2025: Banii sunt virați direct pe card
Cancan.ro
Cele 3 alimente la care Dragoș Pătraru a renunțat pentru a slăbi 30 de kilograme. Mulți români le consumă zilnic
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdict pentru Călin Georgescu. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind turului doi al alegerilor prezidențiale
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Apariție incendiară, într-un corset care a lăsat la vedere prea mult
stirilekanald.ro
Copii rămași orfani din cauza unui teribilist de 19 ani, fiul unui afacerist influent. "Banii fac legea în ziua de azi"
FCSB sub atac cibernetic DDoS, în timp ce lansează bilete pentru meciul cu Olympique Lyon
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! Românii cu MAȘINI SCUMPE, vizați direct
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un pod care a stat închis 33 de ani va fi redeschis pentru traficul feroviar