Testul de sânge care depistează cancerul încă din primele stadii. Cât costă o astfel de analiză

Mai nou, cancerul poate fi depistat încă din primele stadii pe baza analizelor de sânge. Metoda inovatoare de depistare constă într-un simplu test de sânge și joacă o contribuție majoră în diagnosticarea precoce și procesul de tratament personalizat. O astfel de analiză costă 800 de euro.
Romania TV
12 feb. 2016, 15:00
Testul de sânge care depistează cancerul încă din primele stadii. Cât costă o astfel de analiză

Potrivit profesorului Huseyin Baloglu, medic patolog în cadrul Anadolu Medical Center, unde este implementată această tehnologie, analiza celulelor tumorale circulante este o metodă eficientă, minim invazivă, care, spre deosebire de investigațiile PET/CT/RMN, permite depistarea celulelor canceroase și identificarea numărului și tipului acestora în stadiul incipient.

Sunt utilizați în depistarea cancerului parametri precum dimensiunea tumorii și extinderea la ganglioni limfatici regionali sau organe. De acum încolo însă, datorită noii tehnologii CTC, va fi posibil să detectăm tumoarea cât încă este de mici dimensiuni”, a declarat, într-o conferință de presă, medicul.

El a explicat că studiile arată că celulele canceroase pot trece în sânge chiar și atunci când tumoarea este de mici dimensiuni. Astfel, noua tehnologie poate izola aceste celule, împiedică trecerea lor în sânge și le identifică.

Orice schimbare la nivelul celulelor tumorale le furnizează medicilor informații importante despre prognosticul afecțiunii încă din primele stadii ale terapiei. În plus, analiza mutațiilor ca bază de tratament poate fi realizată datorită tehnologiei CTC.

Această tehnologie oferă opțiuni mai fiabile și condiții favorabile pentru cazurile cu acces dificil la tumoare sau cele care necesită intervenții pentru prelevarea de probe cu risc ridicat.

Mostra de sânge luată de la pacient este examinată cu ajutorul unui dispozitiv special. Noua metodă prinde celulele canceroase, furnizează informații despre numărul lor și identifică tipul de cancer. Toți acești pași pot fi parcurși într-o singură zi„, a explicat Huseyin Baloglu.

Potrivit acestuia, noua metodă face posibilă detectarea timpurie a celulelor canceroase, un aspect care este important pentru tratament.

„Datorită tehnologiei avansate, putem diagnostica celulele canceroase încă din primele stadii. Un alt avantaj foarte important al acestei metode îl reprezintă identificarea tipului de tumoare canceroasă. Astfel, putem diagnostica ușor tumoarea de plămâni, de colon și de prostată”, a arătat medicul.

Această metodă implementată pentru prima dată în Turcia îi permite pacientului monitorizarea constantă în timpul terapiei, în vechiul sistem, răspunsurile favorabile /nefavorabile sau neutre pot fi determinate abia după 3 luni.

Datorită acestei tehnologii, modificarea la nivelul numărului de celule tumorale înainte și după tratament poate fi determinată în primele două săptămâni.

El a explicat că această metodă este una dintre cele mai avansate sisteme de monitorizare a tratamentului pentru cancer și subliniază importanța tratamentului personalizat. Astfel medicii pot să își dea seama repede dacă tratamentul funcționează și dacă este necesară continuarea monitorizării tratamentului, în cazul în care cancerul dezvoltă o rezistență la acesta.

„Prin detectarea și monitorizarea nivelului de CTC în sânge medicii pot obține informații importante despre prognostic, fapt care poate influența puternic deciziile de tratament. Numărul mai mare de CTC în sânge este strâns legat de un risc crescut de metastază, precum și un prognostic mai sărac și o rată de supraviețuire scăzută”, a mai susținut medicul turc.

Noul tip de evaluare — CTC este mai precis pentru punerea unui diagnostic la pacienții cu cancer metastatic.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Caniculă în toată România. Temperaturile vor arde
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Statul a luat banii românilor. Record istoric anunțat acum în România. Toată lumea plătește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului ca răspuns la un atac israelian
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?