The Guardian anunţă când s-ar termina războiul din Ucraina. Cele cinci predicţii

Ucraina este deja îngrijorată cu privire la problemele umanitare, deoarece nu există încălzire pe gaz disponibilă pentru blocurile de apartamente din provincia Donețk și alte zone din prima linie.
Filip Stan
25 aug. 2022, 17:13
The Guardian anunţă când s-ar termina războiul din Ucraina. Cele cinci predicţii

Au trecut primele 6 luni ale războiului din Ucraina, iar jurnaliștii de la The Guardian realizează un material de analiză prin care încearcă să facă o predicție cu 5 evoluții ale războiului, în următoarele 6 luni. Potrivit analizei, cel mai important element strategic este sosirea iernii, care va influența strategia ambelor părți. De asemenea, țările din Occident trebuie să decidă dacă ajută Ucraina doar să supraviețuiască sau trimit armele necesare pentru câștigarea războiului.

1. Războiul va dura, probabil, cel puțin un an, dar este în esență blocat, iar intensitatea sa scade

Au trecut șase luni de război, dar nici Ucraina și nici Rusia nu sunt pregătite să înceteze lupta, în ciuda pierderilor pe care le-au suferit. Ucraina își dorește înapoi teritoriile ocupate, iar Rusia vrea să continue să provoace dureri nu doar adversarului său, ci, indirect, și vestului.

Kremlinul crede că iarna va juca în avantajul său. Nu au existat negocieri între cele două părți de când au apărut dovezi ale masacrelor de la Bucha, Irpin și în alte părți din teritoriile ocupate de ruși la nord de Kiev. Dar mișcarea în primele linii a fost minimă de la căderea Lisiciansk, la sfârșitul lunii iunie. Ambele părți se luptă din interție și par din ce în ce mai epuizate de luptă.

Rusia a confirmat cu cinism atacul asupra gării din Ceapîlne: „Am ucis 200 de soldaţi”. Ucraina acuză uciderea a 25 de civili nevinovaţi, inclusiv copii

2. Ucraina nu are mijloace convenționale pentru un contraatac eficient, în timp ce raidurile de gherilă sunt o modalitate considerată prea optimistă ca să provoace colapsul Rusiei

Ucraina ar dori să recucerească Hersonul, la vest de râul Nipru, dar un înalt oficial ucrainean a recunoscut, în privat, că „nu avem suficientă capacitate pentru a-i împinge înapoi”. Kievul și-a schimbat strategia și efectuează acum atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune și raiduri îndrăznețe ale forțelor speciale asupra bazelor rusești aflate în spatele frontului.

Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a spus că scopul este de a „crea haos în cadrul forțelor ruse”, dar, chiar dacă acest lucru va reduce eficiența invadatorului, este puțin probabil ca inamicul să se retragă voluntar din Herson, așa cum au făcut ucrainenii.

3. Rusia încă vrea să avanseze în teritoriile ucrainene, dar este posibil ca atenția sa să se îndrepte spre menținerea avantajului prezent și anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina

Rusia nu are un nou plan ofensiv în afară de bombardamente masive, distrugând orașe și avansând puțin câte puțin. Face acest lucru, în parte pentru că este eficient și, în parte, pentru a minimiza victimele, după ce a pierdut până acum 15.000 de militari, conform unor estimări occidentale.

SUA, anunţ terfiant pentru Zelenski: „Rusia ar putea face anunţul chiar în această săptămână”

Continuă să adopte această strategie în jurul orașului Bakhmut în Donbas, dar progresul este lent, parțial, pentru că a trebuit să redistribuie unele forțe pentru a întări regiunea Herson. Este posibil ca Kremlinul să nu fi atins ceea ce spera la începutul războiului, dar Rusia deține acum zone mari de teritoriu ucrainean în est și sud și vorbește în mod activ despre organizarea referendumurilor de anexare. Cum vremea rece se apropie cu repeziciune, este probabil să se concentreze pe consolidarea a ceea ce are până acum în posesie.

4. Iarna va precipita o nouă criză a refugiaților și va crea o oportunitate pentru oricine se va pregăti cel mai bine Iarna este importantă în gândirea strategică a ambelor tabere.

Ucraina este deja îngrijorată cu privire la problemele umanitare, deoarece nu există încălzire pe gaz disponibilă pentru blocurile de apartamente din provincia Donețk și alte zone din prima linie.

Un oficial responsabil cu problemele umanitare a prezis că va avea loc un nou val de migrație în timpul iernii, cu probabil până la două milioane de oameni trecând granița. De cealaltă parte, rușii văd iarna ca pe o oportunitate. Ucraina se teme că Rusia va lovi rețeaua energetică, ceea ce agravează situația încălzirii locuințelor și ar putea pur și simplu să oprească centrala nucleară Zaporojie. Moscova vrea, de asemenea, să prelungească „durerea” vestului cu privire la costurile energiei și are toate pârghiile pentru a crește presiunea pe occidentali. Totuși, primăvara ar putea fi momentul pentru reluarea ofensivei – fiecare parte va dori să se reînnoiască și să se pregătească pentru ceea ce probabil va fi un alt sezon de luptă.

5. Occidentul trebuie să decidă dacă dorește ca Ucraina să câștige, sau doar să reziste – și trebuie să coreleze ajutorul cu nevoia militară și cea umanitară uriașă

Ucraina ar fi fost învinsă fără ajutorul militar occidental. Dar, până acum, vestul nu a furnizat suficientă artilerie sau alte arme, cum ar fi avioanele de luptă, care să permită Kievului să-i alunge pe invadatori. Politicienii vorbesc despre necesitatea de a forța Rusia să revină la granițele de dinainte de război, dar nu oferă suficient echipament militar pentru a se putea face acest lucru.

În același timp, nevoia umanitară a Ucrainei este în creștere. De exemplu, nu există suficienți bani pentru reconstrucție – și multe case de la nord-est și nord-vest de Kiev rămân doar ruine, la cinci luni după ce rușii au părăsit zona, adesea cu rezidenți disperați care trăiesc în garaje sau structuri temporare. Persoanele care sunt strămutate în interior trebuie adesea să locuiască în școli sau grădinițe, locuri de cazare temporare, în care oamenii se chinuie să rămână pentru o perioadă lungă de timp. Ucraina are un decalaj bugetar de 5 miliarde de dolari (4,2 miliarde de lire sterline) pe lună din cauza războiului. Ajutorul și reconstrucția vor costa de multe ori mai mult.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Acesta este cel mai nou teritoriu al României. Oamenii nu au voie să pună piciorul aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Risc pentru sănătate. Cum bolul de apă al câinelui poate fi periculos
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Adevărul despre greutatea Oanei Roman. Câte kilograme are acum, de fapt
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Președintele rus Vladimir Putin va vizita Azerbaidjanul pe 18 și 19 august
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...