The Guardian: De ce numărul deceselor din cauza COVID-19 rămâne la un nivel scăzut, iar cel al infecţiilor este în creştere?

Numărul deceselor şi a cazurilor severe de COVID-19 rămân la un nivel relativ scăzut, cu toate că statisticile indică o creştere în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus în mai multe ţări din Europa şi în Statele Unite. De exemplu, în Marea Britanie a scăzut numărul pacienţilor cu dificultăţi de respiraţie, conectaţi la ventilatoare, la 70 de la 3.000, la momentul vârfului epidemiei. În schimb, autorităţile britanice au semnalat o creştere a numărului de infecţii în mai multe zone din ţară, arată o analiză realizată de The Guardian.
Romania TV
24 aug. 2020, 08:16
The Guardian: De ce numărul deceselor din cauza COVID-19 rămâne la un nivel scăzut, iar cel al infecţiilor este în creştere?

Opiniile în rândul cadrelor medicale sunt împărţite cu privire la situaţia pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Unii dintre medici sugerează că anumite tratamente sunt mai eficiente în tratarea formelor grave. De exemplu, folosirea medicamentului cu dexametazonă a dus recent la o îmbunătăţire a şanselor de supravieţuire în cazul pacienţilor ce au nevoie să fie ventilaţi artificial. În schimb, alţii consideră că ar trebui luaţi în calcul şi alţi factori. Una dintre sugestii este că noul coronavirus (COVID-19) a devenit acum o boală răspândită în râdnul tinerilor, despre care medicii afirmă că este puţin probabil să moară sau să sufere complicaţii serioase.

Răspândirea COVID-19 în rândul tinerilor arată că s-a încheiat etapa dificilă a pandemiei?

Unii dintre cercetători neagă acest scenariu şi arată spre situaţia din Statele Unite, unde a fost consemnată o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus în rândul tinerilor de 20-30 de ani. Acest lucru a fost, însă, urmat de un val de cazuri de infecţii în rândul pacienţilor în vârstă care s-au contaminat de la tineri. În consecinţă, a existat o creştere simţitoate a numărului de decese. Oamenii de ştiinţă avertizează că un scenariu similiar s-ar putea produce în Europa, precum şi în Marea Britanie, în doar câteva săptămâni, notează The Guardian.

A scăzut rata deceselor din cauza COVID-19?

Ideea este susţinută de unii dintre cercetători. Potrivit acestora, cei mai mulţi dintre viruşi tind să-şi piardă din infecţiozitate deoarece nu obţin niciun avantaj prin contaminarea organismului-gazdă. Acest lucru s-ar putea întâmplat, cel mai probabil, în cazul virusului SARS-COV-2. 

În schimb, sunt oameni de ştiinţă care afirmă că un astfel de proces e puţin probabil să se întâmple rapid. Riscul de infectare cu COVID-19, în momentul în care virusul este transmis de la o persoană la alta, ar putea scădea datorită distanţării sociale. Cercetătorii mai afirmă că sistemul nostru imunitar ar putea gestiona mai uşor un nivel scăzut de infecţiozitate, iar, astfel, rata mortalităţii ar putea scădea.

Potrivit universităţii americane Johns Hopkins, 808.928 de oameni au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial, iar 23.434.221 milioane s-au infectat cu această boală infecţioasă.

Bolnavii de coronavirus prezintă două noi simptome atipice, ca primă manifestare a infecţiei. Avertismentul medicilor

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Obiectele pe care să nu le ții niciodată în dormitor. Îți strică somnul și nu te lasă să te odihnești
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Înşelăciunea Kaufland face ravagii printre clienţi. Mesajul care ar trebui să îi pună pe gânduri pe cumpărători, ce date se cer
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Taloanele de pensii trec prin schimbări radicale. Câți români vor avea acces
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Orașele din România în care ninge în martie și în aprilie, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Zelenski se declară pregătit să renunțe la președinția Ucrainei pentru pace
MediaFlux
PPC, DECIZIE importantă pentru toți clienți! ESTE OBLIGATORIU! Se poate TĂIA CURENTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!