The Guardian: De ce numărul deceselor din cauza COVID-19 rămâne la un nivel scăzut, iar cel al infecţiilor este în creştere?

Numărul deceselor şi a cazurilor severe de COVID-19 rămân la un nivel relativ scăzut, cu toate că statisticile indică o creştere în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus în mai multe ţări din Europa şi în Statele Unite. De exemplu, în Marea Britanie a scăzut numărul pacienţilor cu dificultăţi de respiraţie, conectaţi la ventilatoare, la 70 de la 3.000, la momentul vârfului epidemiei. În schimb, autorităţile britanice au semnalat o creştere a numărului de infecţii în mai multe zone din ţară, arată o analiză realizată de The Guardian.
Romania TV
24 aug. 2020, 08:16
The Guardian: De ce numărul deceselor din cauza COVID-19 rămâne la un nivel scăzut, iar cel al infecţiilor este în creştere?

Opiniile în rândul cadrelor medicale sunt împărţite cu privire la situaţia pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Unii dintre medici sugerează că anumite tratamente sunt mai eficiente în tratarea formelor grave. De exemplu, folosirea medicamentului cu dexametazonă a dus recent la o îmbunătăţire a şanselor de supravieţuire în cazul pacienţilor ce au nevoie să fie ventilaţi artificial. În schimb, alţii consideră că ar trebui luaţi în calcul şi alţi factori. Una dintre sugestii este că noul coronavirus (COVID-19) a devenit acum o boală răspândită în râdnul tinerilor, despre care medicii afirmă că este puţin probabil să moară sau să sufere complicaţii serioase.

Răspândirea COVID-19 în rândul tinerilor arată că s-a încheiat etapa dificilă a pandemiei?

Unii dintre cercetători neagă acest scenariu şi arată spre situaţia din Statele Unite, unde a fost consemnată o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus în rândul tinerilor de 20-30 de ani. Acest lucru a fost, însă, urmat de un val de cazuri de infecţii în rândul pacienţilor în vârstă care s-au contaminat de la tineri. În consecinţă, a existat o creştere simţitoate a numărului de decese. Oamenii de ştiinţă avertizează că un scenariu similiar s-ar putea produce în Europa, precum şi în Marea Britanie, în doar câteva săptămâni, notează The Guardian.

A scăzut rata deceselor din cauza COVID-19?

Ideea este susţinută de unii dintre cercetători. Potrivit acestora, cei mai mulţi dintre viruşi tind să-şi piardă din infecţiozitate deoarece nu obţin niciun avantaj prin contaminarea organismului-gazdă. Acest lucru s-ar putea întâmplat, cel mai probabil, în cazul virusului SARS-COV-2. 

În schimb, sunt oameni de ştiinţă care afirmă că un astfel de proces e puţin probabil să se întâmple rapid. Riscul de infectare cu COVID-19, în momentul în care virusul este transmis de la o persoană la alta, ar putea scădea datorită distanţării sociale. Cercetătorii mai afirmă că sistemul nostru imunitar ar putea gestiona mai uşor un nivel scăzut de infecţiozitate, iar, astfel, rata mortalităţii ar putea scădea.

Potrivit universităţii americane Johns Hopkins, 808.928 de oameni au murit din cauza COVID-19 la nivel mondial, iar 23.434.221 milioane s-au infectat cu această boală infecţioasă.

Bolnavii de coronavirus prezintă două noi simptome atipice, ca primă manifestare a infecţiei. Avertismentul medicilor

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Orașul din România în care se găsește cea mai veche fabrică din țară. Uzina e departe de strălucirea de altădată și are dificultăți financiare
Capital.ro
Reguli noi pentru gunoi. Devine obligatoriu de la 1 Mai. Rezidenții trebuie să obțină un card de la primărie
Playtech.ro
Cum a fost fotografiat Ilie Bolojan la înmormântarea Papei Francisc! Imaginile vorbesc de la sine, a fost surprins...
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Peripețiile unor interlopi din Moldova, în pelerinaj la Muntele Athos. „Se auzeau lupii, coioții”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Colțul de rai ascuns din România. O comoară neprețuită de care puțini știu
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor a murit. Este doliu în televiziune. A cucerit milioane de telespectatori
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Pensii care trebuie înapoiate. Patru noi situații în care pensionarii sunt obligați să returneze banii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte