Theresa May va fi astfel gazda primului Comitet ministerial comun după decembrie 2014.
Reprezentanții guvernamentali urmează „să discute despre maniera în care administrațiile ar putea lucra împreună pentru a profita de oportunitățile oferite de ieșirea din Uniunea Europeană”, a informat 10 Downing Street.
În timp ce majoritatea englezilor și galezilor s-au pronunțat cu prilejul referendumului din iunie în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, majoritatea scoțienilor și nord-irlandezilor au votat pentru menținerea Marii Britanii în UE.
Theresa May dorește să construiască „o nouă strategie industrială pentru ansamblul Marii Britanii, cu scopul de a dezvolta mai multe bogății și locuri de muncă”, a adăugat Downing Street, subliniind că acest comitet, dacă dorește, se poate reuni anual, scrie Agerpres.
„Ne unește mai mult decât geografia și valorăm mai mult decât suma părților noastre”, a declarat premierul britanic. „În timp ce deschidem un nou capitol, trebuie să beneficiem de oportunitățile care se prezintă și vom realiza mai multe împreună decât am face separat”, a adăugat ea.
Theresa May intenționează să declanșeze articolul 50, care va fixa un termen de doi ani pentru ieșirea din UE, între începutul lui 2017 și luna martie.
„Dorim să vedem cum se va ține cont de punctul de vedere al poporului scoțian”, a avertizat purtătorul de cuvânt al guvernului Scoției în legătură cu Brexitul.
Scoțienii au votat în 2014 pentru rămânerea în cadrul Marii Britanii, dar șefa guvernului regional, Nicola Sturgeon, a afirmat că are încredere mai mult ca niciodată în independența Scoției după Brexit, confirmând pregătirile pentru un nou referendum pentru ieșirea din Marea Britanie.
Citeşte şi Theresa May: Marea Britanie va juca un rol deplin în UE până la Brexit, apoi va fi partener-cheie