Tiberiu Iacob Ridzi despre cererea soţiei de întrerupere a pedepsei: Starea ei de sănătate e la fel de proastă

Fost ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob Ridzi, a depus la Tribunalul Ilfov o cerere de întrerupere a executării pedepsei de 5 ani închisoare, invocând starea ei precară de sănătate. Tiberiu Iacob Ridzi, soțul Monicăi Iacob Ridzi, a declarat pentru România TV că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că soția sa trebuie să efectueze o serie de investigații medicale, care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar.
Ionela Marcu
27 mart. 2015, 18:30
Tiberiu Iacob Ridzi despre cererea soţiei de întrerupere a pedepsei: Starea ei de sănătate e la fel de proastă

 Tiberiu Iacob Ridzi a declarat că soția sa se confruntă cu grave probleme medicale și că aceasta trebuie să efectueze investigaţii care nu pot fi făcute în penitenciar.

Soţia mea solicită întreruperea pedepsei din motive medicale, din cauza afecţiunilor pe care le are. Bolile îi impun o anumită conduită din punct de vedere al hranei şi al modului de viaţă, dar şi un alt aspect: periodic, soţia mea face nişte investigaţii, la recomandările medicilor, iar acestea nu pot fi făcute în spitalele penitenciare sau civile din România„, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi la România TV

Citeşte şi: Monica Iacob Ridzi a cerut ÎNTRERUPEREA EXECUTĂRII PEDEPSEI de 5 ani de închisoare

Monica Iacob Ridzi a depus joi cererea de întrerupere a pedepsei pe motive medicale, iar instanța a stabilit pentru luni, 30 martie, termenul când va judeca această solicitare.

„Ieri a depus solicitarea la tribunalul Ilfov şi luni se va hotărî de către judecători ce urmează să se întâmple. În mod normal ar trebui făcută o expertiză medico-legală de INML şi să hotărască consecinţele”.

Soţul fostului ministru precizează că soţia sa se simte în continuare rău şi că poartă mască de protecţie pentru a se îmbolnăvi şi mai rău.

Starea ei de sănătate e la fel de proastă. Soţia mea nu se simte foarte bine. Ea e în penitenciarul Jilava, unde condiţiile sunt mai bune, dar nu sunt bune pentru un om cu problemele pe care soţia mea le are (…) Ea poartă o mască de protecţie. Aceasta e necesară pentru că imunitatea e foarte scăzută şi e o măsură de prevenţie„, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi.

Întrebat ce speranţe are în privinţa acestei cereri, primarul din Petroşani a declarat că „decizia e la latitudinea comisiei formată din medic şi somităţi cu siguranţă îşi vor spune onest părerea despre aceste afecţiuni. Şi dacă e îndreptăţită boala soţiei mele, vor acţiona în consecinţă”.

De asemenea, Tiberiu Iacob Ridzi a precizat că cei doi copii sunt sub consiliere psihologică după ce mama lor a ajuns în spatele gratiilor. 

Citeşte şi: ÎNTÂLNIRE EMOŢIONANTĂ. Monica Iacob Ridzi, vizitată de soţ şi copii: „Nu s-au dezlipit de ea” VIDEO

„Copii sunt încă sub consiliere psihologică. Băieţelul, în vârstă de cinci anişori şi înţelege foarte multe lucruri, pe care nu reuşesc să le explic aşa cum ar trebui„, a precizat primarul oraşului Petroşani.

Monica Iacob Ridzi este în închisoare din luna februarie şi are de ispăşit 5 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu în legătură cu manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, pe vremea când era ministru. Recent a fost transferată de la Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, ea suferind de 13 boli.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'