Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat publicităţii un comunicat în care explică faptul că Tiberiu Niţu nu a făcut decât să respecte practica potrivit căreia procurorii care ocupă funcţii de conducere trebuie să anunţe cu cel puţin şase luni înainte de expirarea mandatului unde doresc să fie detaşaţi ulterior.
„Potrivit art. 4 alin. 10 din Regulamentul de ordine interioară al parchetelor, aprobat prin Ordinul ministrului Justiţiei nr. 2632/C/2014, modificat prin Ordinul nr. 1650/C/2015, «Cu cel puţin şase luni înainte de încetarea mandatului funcţiei de conducere, procurorii care ocupă aceste funcţii trebuie să comunice Direcţiei Resurse Umane şi Organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, opţiunea cu privire la parchetul la care doresc să funcţioneze»”, se aratî în comunicatul citat.
Tiberiu Niţu a devenit procuror general al României în 16 mai 2015, iar termenul de 6 luni se împlinea la data de 16.11.2015, la care a fost depusă şi cererea, soluţionată favorabil pe data de 17 noiembrie. „Prin formularea acestei cereri, procurorul general s-a conformat dispoziţiilor legale şi regulamentare privind cariera procurorilor, orice altă interpretare fiind pură speculaţie”, se mai arată în documentul amintit.