Tichete cadou Paşte 2025: Românii sărbătoresc Paştele ortodox și catolic pe 20 aprilie în 2025, iar cu această ocazie, companiile la care lucrează le pot oferi prime semnificative.
Românii sărbătoresc Învierea Domnului pe 20 aprilie 2025, iar cu această ocazie companiile la care sunt angajaţi au posibilitatea să le acorde anumite bonusuri, dar şi câteva zile libere pentru a se bucura de timpul petrecut alături de cei dragi.
În următoarea perioadă, românii vor începe pregătirile pentru a sărbători Învierea Domnului. Aceştia se vor asigura că nu le lipseşte nimic de pe mese, motiv pentru care cheltuielile vor fi pe măsură. Din fericire, unii dintre ei vor primi bonusuri semnificative din partea companiilor la care sunt angajaţi, care le vor fi de mare ajutor.
Plafonul a fost majorat de la 150 de lei la 300 de lei la finalul lunii decembrie 2021, printr-o Ordonanță de Urgență, astfel încât aceste tichete oferite cu ocazii speciale să fie considerate netaxabile.
Tichete cadou Paşte 2025: Potrivit Codului fiscal, aceste vouchere nu sunt supuse impozitului pe venit și nici contribuțiilor sociale obligatorii.
„În cazul cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depăşeşte 300 lei”, spune Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
Tichete cadou 2025. Voucherele de 300 de lei pot fi acordate în următoarele situații:
– Cadouri oferite angajaţilor și copiilor minori ai acestora, cu ocazia Paştelui, Crăciunului sau a sărbătorilor similare ale altor culte religioase.
– Cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie.
– Cadouri oferite angajaţilor în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.
În ceea ce privește tichetele care depășesc valoarea maximă, ANAF a subliniat că „partea care depășește valoarea maximă de 300 lei reprezintă venit impozabil din salarii și se va datora impozit pe venit din salarii și contribuții sociale obligatorii.”
Bonusurile nu sunt la fel pentru toţi românii. Unii dintre ei vor primi până pe data de 20 aprilie 2025 vouchere sau tichete cadou pentru cumpărăturile necesare, în timp ce alţii vor primi direct coşurile cu produsele tradiţionale. Alţii pot primi doar zile libere din partea angajatorilor sau pot participa la tombole cu premii.
Tichete cadou Paşte 2025: De asemenea, peste jumătate dintre companiile din ţara noasteă acordă bonusuri financiare, care se stabilesc în funcţie de bugetul acestora. Potrivit unor estimări, angajaţii se pot aştepta la următoarele sume:
• 100-200 lei: acordaţi de aproximativ 17% dintre angajatori.
• 201-400 lei: suma oferită cel mai frecvent.
• 401-600 lei: aproape 15% dintre firme aleg această variantă .
• 601-800 lei şi peste 800 lei: mai puţin frecvente, dar oferite în companii mai mari.