Tichete sociale de Crăciun. Bani în plus de la primărie pentru pensionari de Sărbători

Primăria Municipiului Slatina anunță demararea celui de-al 15-lea sezon de depunere cereri pentru acordarea de TICHETE SOCIALE care vor fi distribuite cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun.
Filip Stan
08 dec. 2023, 16:33
Tichete sociale de Crăciun. Bani în plus de la primărie pentru pensionari de Sărbători

Tichete sociale acordate de Crăciun slătinenilor nevoiași. Slătinenii cu venituri mici- pensionari, beneficiari de indemnizații speciale și persoane cu handicap vor primi și în acest an cu ocazia Crăciunului un mic ajutor de la primărie. Cererile se pot depune până la finele lunii la nouă puncte de lucru anunțate de administrația municipală, urmând ca beneficiarii să primească la domiciliu, de la poștași, tichetele sociale.

Primăria Municipiului Slatina anunță demararea celui de-al 15-lea sezon de depunere cereri pentru acordarea de TICHETE SOCIALE care vor fi distribuite cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun. Solicitările se pot face în perioada 2 – 31 octombrie, la cele nouă puncte de pe raza municipiului amenajate și în sezonul trecut.

Beneficiari ai acestei măsuri sunt: persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu; pensionari – fără a se ține seama de vârstă și tipul de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.200 lei/lună; beneficiari de indemnizații prevăzute de legi speciale care nu au calitatea de pensionari, ale căror venituri nete cumulate sunt cel mult egale cu 1.200 lei/lună.

,,Tichetele sociale, în valoare de 150 lei, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Cererea pentru acordarea Tichetelor Sociale va fi disponibilă gratuit la cele nouă puncte, dar ea poate fi descărcată direct și de pe site-ul Primăriei Slatina – www.primariaslatina.ro și transmisă prin mijloace electronice la adresa [email protected], cu condiția ca, odată cu solicitarea, să fie expediate şi documentele necesare. Reamintim că aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște. De menționat că tichetele sociale (150 lei/sărbătoare/beneficiar) vor fi primite de beneficiari direct la domiciliu, prin intermediul Poștei Române.,, anunță Primăria Slatina.

Tichete sociale de Crăciun 2023. Când ridică bunicii noştri „a 13-a pensie” de la primărie

Tichete sociale de Crăciun 2023. Apropierea Sărbătorilor de Iarnă devine o povară pentru mulți dintre pensionarii din România cu venituri mici. Prețurile tot mai mari la alimente fac ca pregătirea mesei de Crăciun să fie un adevărat stres. Așa se face că mulți bătrâni se bazează pe banii pe care îi primesc ca ajutor din partea autorităților.

Târgujeinii cu o situație materială precară sunt sprijiniți și în acest an de autorități. Primăria Târgu Jiu acordă tichete în valoarea de 70 de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Cu scumpirile din ultima vreme pe care trebuie să le înfrunte ca să poată supraviețui, pensionarii au dat buzna deja  la sediul Direcției de Protecție Socială, în vederea depunerii de cereri pentru tichetele sociale de Crăciun.

Reprezentații Direcției de Protecție Socială se așteaptă la o avalansă de cereri în perioada următoare. În fiecare an, autoritățile locale impart peste 1000 de tichete sociale familiilor nevoiașe.

Tichetele sociale vor fi acordate familiilor ce realizează venituri de până la 530 lei/membru. Termenul limită de depunere a cererilor a fost data de 24 noiembrie.

Tichete sociale de Crăciun 2023. Pensionarii ieșeni, spre exemplu, vor primi ajutoare sub formă de tichete sociale valorice. Acțiunea este organizată de către Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, scrie romaniatv.net.

Beneficiarii campaniei sunt circa 11.500 de pensionari ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.300 de lei inclusiv (pensionari de drept și pensionari pe caz de boală) și asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități. Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a 10 lei fiecare.

Pentru a primi astfel de tichete valorice pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii, să aibă domiciliul în Municipiul Iași și să se afle în plată cu luna noiembrie 2023.

Tichetele valorice sunt distribuite în perioada 6 decembrie 2023 – 5 martie 2024, între orele 8.30 și 15.30.

Nu sunt singurele persoane care vor primi ajutor financiar înainte de sărbători. Cetățenii municipiului Târgu Jiu cu o situație precară vor primi tichete în valoare de 70 de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Tichetele sociale vor fi acordate familiilor ce realizează venituri de până la 530 de lei/membru. Termenul limită de depunere a cererilor este data de 24 noiembrie.

Tichete sociale de Crăciun 2023Și autoritățile din Rovinari vor oferi tichete sociale pentru sărbătorile de iarnă familiilor nevoiașe din oraș. Valoarea unui tichet este de 100 de lei. Copiii vor primi câte un pachet cu dulciuri, în valoare de 80 de lei.

Se dau 10 tichete sociale de Crăciun de la primărie pentru vârstnici şi pachete de dulciuri pentru micuţi. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi voucherele

Pensionarii şi alte categorii de români cu venituri mici vor beneficia de 6 tichete sociale, în valoare totală de 250 de lei, pentru alimente și mese calde.

Beneficiari sunt astfel și persoanele care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.700 de lei.

Aceasta va fi a şasea tranşă din 2023 care va ajunge la românii care primesc vouchere pentru alimente.

Cu tichetele se pot cumpăra alimente şi se pot lua şi mese calde de persoanele vulnerabile, care beneficiază de programul „Sprijin pentru România”.

Județele cu cei mai mulți beneficiari sunt: București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

Categoriile de persoane care beneficiază de tichetele sociale

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023

Tichete sociale de Crăciun pentru oamenii sărmani. Seniorii pierd banii dacă nu depun cerere în câteva zile la primărie

– persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023

– familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023

– familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 de lei pentru tranșele din anul 2023

– familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social

– persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

În cursul anului 2022, românii eligibili au primit alte patru tranșe, în valoare totală de 1.000 de lei, ultima fiind virată pe 19 decembrie 2022 pentru 2.368.907 de români.

În acest an, 2,4 milioane de români care au primit un sprijin de 250 de lei din partea statului. În august, premierul Marcel Ciolacu anunţa că încă 90.000 de români vor primi şi ei vouchere de alimente.

„Bugetul măsurii temporare „Sprijin pentru România”, acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabilește la suma de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și din fonduri europene nerambursabile, în conformitate cu regulile de eligibilitate și normele comunitare și naționale aplicabile Programului operațional Incluziune și demnitate socială și Programului operațional Ajutorarea persoanelor dezavantajate, prin unitatea de implementare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar de fonduri europene nerambursabile”, se arată se arată în OUG 63 din 9 mai 2022.

Spynews
Alertă! Vulcanul Etna a erupt. Aeroportul din Catania a anulat toate zborurile
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
O importantă bancă dispare din România. Gigantul autohton care a achitat aproape 350 de milioane de euro
Capital.ro
Vestea dimineții despre Corina Chiriac. Marea artistă a....
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Fermierii români primesc mai mulți bani de la stat! Se dau 310 milioane de euro!
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
Lovitură grea pentru Cătălin Cherecheș! Socrii fostul edil au fost condamnați la închisoare
Spynews
Cum și-a dat seama Lidia Buble că suferă de psoriazis: „Am ignorat total situația”. Consideră că s-a vindecat datorită rugăciunilor tatălui ei
Evz.ro
Codul Rutier. Noi amenzi, din 9 iulie. Greșeala care te costă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cine este principalul suspect în cazul atacului cu acid din Călărași! Anchetatorii au aflat că acesta nu a acționat singur
Capital.ro
ELENA UDREA va fi eliberată? Veste uriașă pentru fostul ministru. Va primi despăgubiri
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
Scandal la Protecția Copilului Vaslui: Două Minore din Grija Statului, Văzute Lucrând ca Animatoare în Club
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!