Tichete sociale pentru elevi 2022: Când se depun cererile pentru cei 500 de lei de rechizite şi haine

Cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei, trebuie depuse începând cu prima zi de cursuri la școală, 5 septembrie, iar lista cu beneficiarii ajunge la Ministerul Educației pe 23 septembrie / Nu a fost anunțată o dată exactă când vor intra banii pe carduri
Filip Stan
01 sept. 2022, 12:05
Tichete sociale pentru elevi 2022: Când se depun cererile pentru cei 500 de lei de rechizite şi haine

Tichete sociale pentru elevi 2022: Elevii si prescolarii cu situatie financiara precara pot beneficia de tichete sociale pentru rechizite, in anul scolar 2022-2023, in valoare de 500 de lei. Inspectoratele scolare au termen pana la 23 septembrie 2022 sa transmita Ministerului Educatiei lista cu beneficiarii tichetelor sociale pentru rechizite, anunta EDUPART, intr-un comunicat de presa.

Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Condiţia obligatorie pentru ca banii să fie viraţi pe card în prima lună de şcoală

Ordonanta de urgenta nr. 133/2020, cu completarile si modificarile ulterioare, prevede acordarea de sprijin educational prin sprijin financiar oferit sub forma de tichet social pe suport electronic, pentru achizitionarea de materiale scolare, pentru copiii cei mai dezavantajati din invatamantul de stat prescolar, primar si gimnazial, transmite Iulian Cristache, presedintele Edupart, intr-o postare pe pagina de Facebook.

Inspectoratele scolare vor comunica Ministerului Educatiei lista beneficiarilor pentru anul scolar 2022-2023 pana la data de 23 septembrie 2022.

Tichete sociale pentru elevi 2022: Valoarea unui tichet pentru rechizite este de 500 de lei

Valoarea nominala a unui tichet social pentru fiecare beneficiar este de 500 lei/ an scolar.

Materialele scolare ce pot fi achizitionate cu aceste tichete sunt rechizite necesare frecventarii scolii: articole de papetarie, caiete, stilouri, articole pentru pictura, ghiozdane si alte articole necesare in scoli si gradinite, precum si articole de vestimentatie necesare frecventarii scolii si gradinitei.

Beneficiarii tichetelor sociale 2022

1. Prescolarii inscrisi in invatamantul de stat care indeplinesc conditiile pentru obtinerea sprijinului educational acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificarile si completarile ulterioare.

Legea nr. 248/2015 stabileste ca fiind familii defavorizate acele familii care au venitul lunar pe membru de familie de pana la de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura (de doua ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoana singura inseamna 298 lei).

La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau in considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat in luna anterioara solicitarii stimulentului educational.

Noi tichete sociale din octombrie: se dau aproape 600 de lei de familie DOCUMENT

Cererile pentru stabilirea si acordarea sprijinului financiarse intocmesc de reprezentantul familiei si se inregistreaza, impreuna cu actele doveditoare privind componenta familiei si a veniturilor, la primaria comunei, orasului, municipiului sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta familia, in luna imediat urmatoare indeplinirii conditiilor de acordare.

Acordarea tichetelor este conditionata de frecventa regulata la gradinita. Stimulentul educational se acorda, la cerere, unuia dintre parinti.

2. Elevii inscrisi in invatamantul de stat, primar si gimnazial, care indeplinesc criteriile de venit stabilite in Programul national de rechizite scolare, conform Legii nr. 126/2002.

Legea nr. 126/2002 stabileste ca pot beneficia de acest sprijin elevii care se afla in intretinere familiilor al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat in luna iulie a fiecarui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe tara (salariul minim brut in 2022 este 2.550 RON, 50% reprezinta 1.275 RON).

La stablirea venitului mediu net lunar pe membru de familie vor fi luate in considerare absolut toate veniturile. Inclusiv: indemnizatie de somaj, creante legale, conventii civile de intretinere, indemnizatii cu caracter permanent, alocatii de stat pentru copii, alocatii de intretinere pentru copii, burse pentru elevi si studenti, ajutorul acordat sotiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu, arenda, chiriile, alte fructe civile, naturale sau industriale, produse de acestea.

Conditii pentru acordarea tichetelor sociale pentru elevi

Cererile pentru stabilirea si acordarea sprijinului financiar se intocmesc de reprezentantul familiei si se depun, impreuna cu actele doveditoare privind componenta familiei si a veniturilor, la secretariatul unitatii de invatamant unde este inscris elevul, in termen de 5 zile de la data inceperii anului scolar (5 septembrie pentru anul scolar 2022-2023).

Conform legii, prin familie se intelege:

– sot, sotie si copiii aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna;

– barbatul si femeia necasatoriti, cu copiii lor si ai fiecaruia dintre ei, care locuiesc si se gospodaresc impreuna, daca aceasta se consemneaza in ancheta sociala;

– persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia si care locuiesc impreuna cu aceasta.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Gestul romantic făcut de Sânziana Negru pentru iubitul ei, Ștefan Floroaica, în vacanța din Arabia Saudită. Actorul e plecat la Asia Express / FOTO
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Ce pun austriecii în șnițel ca să iasă o delicatesă. Ingredientul pe care să-l folosești dacă vrei să-l faci bun ca la restaurantele din Viena
Capital.ro
Cine se află în spatele lui Călin Georgescu. Anunțul momentului: Un personaj foarte important, foarte influent
Playtech.ro
Topul băncilor din România. Succesul fulminant înregistrat de CEC Bank pe ...
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Se retrag SUA din România? Expert de la Washington: „Guvernul trebuie să prezinte planuri de apărare și pentru acest scenariu”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Lacrimi și durere la despărțirea de Andrei Perneș de la Mireasa. Imagini sfâșietoare de la înmormântare / FOTO
Spynews
Ți se rupe sufletul! Tatăl lui Andrei Perneș de la Mireasa, în lacrimi! Nu s-a putut desprinde de sicriu / FOTO
Evz.ro
Zilele în care va ninge viscolit în luna martie. Surprize mari și în aprilie și mai
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Raluca Zenga, absolut spectaculoasă. Cum arată la 5 ani de la divorțul de Walter
kanald.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Familia și prietenii sunt îngenunchiați de durere
Cancan.ro
Cum a apărut Sabrina la înmormântarea lui Andrei Perneș, fostul ei soț. E sfâșiată de durere! Nici nu o vei recunoaște
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. A primit azi singurul document de care mai avea nevoie. E oficial
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Problemele de somn, contagioase: un nou studiu al Universității din East Anglia
MediaFlux
RĂSTURNARE de situație! S-au aflat MOTIVELE ANULĂRII alegerilor prezidențiale
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Atenție! Și anvelopele de iarnă vă pot pune în pericol. DETALIUL care îți poate salva viața