Deşi este o specie erbivoră, hrănindu-se cu celuloză din frunzele de platan, în ultimii ani, probabil şi din cauza numărului foarte mare, Tigrul platanului a început să înţepe oamenii, confundând probabil pielea lor cu suprafața frunzei de platan.
Citeşte şi: Tigrul Platanului, insecta care îi terorizează pe români. Tot mai mulţi oameni se plâng de înţepăturile sale
Deocamdată tigrul platanului nu are un dușman natural la noi, în Europa, care să le țină sub control.
Entomologul Elena Iorga a explicat, la Digi 24, că tigrul platanului are în general în România două generații pe an, o generație de vară, cea care ne deranjează, pentru că ne înțeapă, și o generație de iarnă, care iernează ca adult, de obicei în frunzarul care cade sau sub scoarța platanului sau a altor copaci cu care se hrănesc.
Citeşte şi: Tigrul platanului a invadat Bucureştiul. Vezi ce trebuie să faci dacă ai fost înţepat de această insectă
Deși provoacă iritații ale pielii, leziunile lăsate de pișcătura insectei sunt mai mici decât cele provocate de țânțari și păianjeni. Medicii recomandă să ne spălam cu apă și săpun în zona respectivă sau să aplicam un cubuleț de gheață pentru a preveni infecţia.
Înţepătura tigrului platanului poate provoca alergii pentru unele persoane. De aceea, dacă la locul înţepăturii se creează o zonă roşie este bine să vă adresaţi medicului.