TikTok organizează bătălii live între Israel și Palestina. Cum se încearcă îmbogățirea de pe urma războiului sângeros din Orient: „E dezgustător”

Mulți utilizatori ai platformei de entertainment TikTok organizează sesiuni live în care folosesc războiul dintre Israel și Hamas pentru a strânge donații, însă nu pentru cauză, ci pentru buzunarul personal. Practica este dintre cele mai controversate activități desfășurate în contextul conflictului.
Alina Costache
02 nov. 2023, 13:34
TikTok organizează bătălii live între Israel și Palestina. Cum se încearcă îmbogățirea de pe urma războiului sângeros din Orient: „E dezgustător”
TikTok organizează bătălii live între Israel și Palestina. Cum se încearcă îmbogățirea de pe urma războiului sângeros din Orient: „E dezgustător”

Utilizatorii de TikTok se întrec în bătălii live Israel – Palestina, le cer cadouri urmăritorilor, iar rețeaua socială preia până la 50% din câștiguri. Această practică este una dintre cele mai controversate, mulți utilizatori fiind de părere că este o veritabilă hoție, iar cei ce fac acest lucru urmăresc profitul de pe spatele unei adevărate tragedii.

Citește și: Mesajul furibund al unui lider Hamas: „Israelul nu are loc pe acest pământ! Trebuie anihilat definitiv”

TikTok organizează bătălii live între Israel și Palestina

La câteva zile după ce Hamas a atacat Israelul, pe 7 octombrie, creatorii TikTok s-au angajat în „meciuri live” pe platformă. Acest lucru presupune ca un utilizator să joace rolul israelienilor, iar celălalt al palestinienilor, încurajând și, uneori, chiar strigând la urmăritorii lor să continue să doneze cadouri scumpe. Partea cu cele mai multe cadouri după cinci minute câștigă bătălia, scrie Wired.

Unele dintre aceste cadouri costă sute de dolari fiecare, iar mai multe transmisiuni live observate de Wired au continuat timp de mai multe ore fără pauză. Într-o bătălie, utilizatorul ce a reprezntat palestinienii a câștigat 72 de meciuri la rând, însemnând și foarte mulți bani. Creatorii acestor sesiuni live își pot încasa câștigurile, dar numai după ce TikTok își ia o parte consistentă din câștiguri, respectiv 50%.

Cercetătorul Abbie Richards, specializat în urmărirea dezinformării pe TikTok, s-a declarat scârbit de această practică.

„Deci, aceștia sunt oameni reali, care trimit bani reali creatorilor de pe Tik Tok pentru a manifesta sprijinul pentru conceptul de Israel sau Palestina. Dar știți cine face cu adevărat bani din acestea? TikTok, deoarece ia aproximativ jumătate din banii pe care creatorii îi câștigă în direct. Acest lucru nu ajută literalmente pe nimeni, cu excepția acestor utilizatori și a TikTok. Este al naibii de dezgustător”, a afirmat Richards.

Între timp, în Israel cresc tensiunile. Un lider al Hamas a declarat, la o televiziune publică, că Israelul ar trebui să dispară definitiv, iar atacurile asupra civililor vor continua până ce țara va fi eradicată complet.

Liderul politic Ghazi Hamad a spus că Israelul însuși este „o țară ilogică care trebuie distrusă”, iar dacă este nevoie de mai multe atacuri asupra Israelului, atunci ele vor exista până ce Israelul nu va mai fi. Atacul din 7 octombrie este doar începutul, a mai spus teroristul. În același timp, Hamas nu va ține cont de numărul teroriștilor morți, deoarece aceștia sunt considerați „martiri”. Militantul a justificat acțiunile teroriștilor de pe 7 octombrie, spunând că uciderea civililor a fost cauzată de „complicații pe teren”.

Citește și: O rachetă a căzut pe autostradă, în mijlocul maşinilor, în Israel VIDEO

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Singurele 4 zodii care vor avea noroc în dragoste până la final de iulie 2024. Cupidon e de partea lor
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Marcel Ciolacu, promisiune pentru 1,1 milioane de români! Se va întâmpla până la final de 2024!
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Cu ce se ocupă Adriana Muraru, fosta „rivală” a Andreei Esca. Jurnalista s-a reprofilat după plecarea de la PRO
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Decizie pentru TOATE FEMEILE din România. Anunț venit chiar astăzi, 6 IULIE: Semnez şi promovez
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Avioane F-16 ridicate de la Baza Borcea după atacuri cu drone rusești la granița cu România
MediaFlux
CONTROALE MAJORE în TRAFIC! E PRĂPĂD
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!