UPDATE: Un bătrân a fost salvat cu barca pneumatică din mijlocul apelor, iar un tânăr a fost cărat în cârcă de salvatori. Apa a avut în unele locuri peste un metru şi jumătate. Trei spitale din Timişoara au fost inundate, iar zeci de familii s-ai trezit cu puhoaiele în curţi şi în case în Timiş şi Cluj.
„Se acționează la Spitalul Municipal și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ‘Louis Țurcanu’, Spitalul CFR, Inspectoratul Școlar, pasajul Gheorghe Lazăr, Casa Tineretului, Piața 700 — sub pasajul de tren. La nivelul ISU Timiș este activată grupa operativă și au fost alarmați 60 de pompieri care se aflau în timpul liber’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, sublocotenent Bogdan Mutu.
Potrivit datelor centralizate din teren, în pasaje apa a măsurat circa 20-30 de centimetri, dar au fost și cazuri în care a ajuns la un metru. Circulația în pasaje a fost restricționată temporar, până la degajarea apei.
Pompierii militari au fost solicitați să intervină în peste 90 de situații în care este nevoie de evacuarea apei, în zonele afectate fiind trimise 32 de motopompe și electropompe.
‘În contextul fenomenelor meteorologice periculoase, ISU Timiș acționează în orașul Timișoara și în Sânnicolau Mare, Buziaș, Dumbrăvița, în peste 90 de situații de urgență. Se acționează cu 18 motopompe, 14 electropompe și peste 90 de pompieri militari pentru degajarea apei din subsoluri, case, magazine’, a arătat reprezentantul ISU Timiș.
Municipiul Timișoara s-a aflat marți dimineața, până la ora 10,40, sub avertizare cod portocaliu de fenomene meteo imediate. Cantitățile de apă previzionate au fost 40-50 de litri pe metru pătrat.