Razie de amploare în Constanţa. Poliţiştii i-au oprit în trafic şi i-au verificat pe tinerii şoferi veniţi pe litoral. Printre şoferii opriţi s-a numărat şi un tânăr care a ieşit pozitiv la DrugTest. El le-a explicat agenţilor că este posibil să fi ieşit pozitiv la DrugTest pentru că a luat pastile pentru o durere de măsea.
„Pastile de măsea. Nu ştiu ce spune aparatul că eu nu am folosit aşa ceva niciodată. În fiecare zi beau pliculeţe pentru durere de măsea”, a declarat tânărul care ieşise pozitiv la canabis şi amfetamină.
În total nouă şoferi care conduceau sub influenţa drogurilor au fost prinşi pe litoral doar în câteva ore. Aceştia au fost duşi la spital pentru prelevarea de probe biologice şi s-au ales cu dosare penale.
În România, consumul de alcool și/sau stupefiante, înainte de a te urca la volan, este strict interzis. Fiind o încălcare foarte gravă a unor legi, de-a lungul timpului, Justiția a revenit asupra lor pentru a le modifica. Se pare că încă o dată, legea a fost schimbată. Ce se întâmplă cu șoferii prinși atât sub influența alcoolului, cât și a drogurilor?
Șoferii depistați conducând pe drumurile publice în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice, și a drogurilor vor fi acuzați de o singură infracțiune, nu de două, a stabilit, în februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), printr-o decizie ce a fost publicată marți în Monitorul oficial.
Codul penal menționează cele două infracțiuni ca fiind separate, având fiecare pedepse de până la cinci ani de închisoare. Asta înseamnă că cei ce vor fi depistați în trafic de către organele de poliție sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, nu li se va aplica tratamentul de concurs al infracțiunilor, ce duce la majorarea pedepselor aplicate.
COD RUTIER 2022. Se modifică viteza legală, pe drumurile expres se merge ca pe autostradă