Titi Aur a spus ce trebuie să faci pentru a putea peneficia de reducere la RCA. Promotor al acestei inițiative și fondator al unei academii de conducere defensivă, Titi Aur a dezvăluit că asiguratorii au început să semneze parteneriate cu școli de profil, deoarece astfel de cursuri duc la o scădere semnificativă a accidentelor.
„Pentru asiguratori, acest lucru înseamnă în primul rând o reducere a despăgubirilor. În România avem cea mai mare rată de daune, 6,2% din mașinile asigurate produc daune, spre deosebire de alte țări care sunt la 4,8%, la 5,5%. Această propunere către asiguratori tocmai asta trebuie să facă, să găsească o cale prin care cei care se pregătesc pentru a nu mai produce accidente sau să fie mai puțini predispuși accidentului – adică fac un curs de conducere defensivă – să aibă această posibilitate de reducere de 20-30%, cu o limitare, din punctul meu de vedere, la 900 de lei”, a spus Titi Aur, citat de DCNews.
Citeşte şi: Se schimbă legile privind RCA! Care sunt modificările esențiale
Pentru a beneficia de reducere, trebuie să urmezi un curs de conducere defensivă la o școală parteneră (precum Academia Titi Aur), iar reducerea de 15-30% la RCA sau CASCO o obţii în funcție de asigurator. Reducerea se aplică pe viață, cu o singură condiție: să nu faci accident! Costul cursului este limitat la maximum 900 lei, iar oferta este valabilă doar prin asiguratorii care au semnat parteneriate cu școlile de conducere defensivă.
„Eu am semnat câteva contracte și sper să se întâmple acest lucru și cu alți colegi ai mei din țară, astfel încât cei care fac un curs de conducere defensivă să beneficieze de reducere de 15% – 20%, unii pentru RCA, unii pentru CASCO. Dacă faci un curs de conducere defensivă devii mai bun la volan și ești mai puțin predispus să faci un accident, iar în al doilea rând, beneficiezi și de acea reducere. Dacă e doar pentru RCA, bineînțeles că procentul de 20% acoperă doar în anumite situații. Reducerea, o dată stabilită, o ai pe viață, dacă nu faci accident”, a precizat Titi Aur.
Citeşte şi: Guvernul prelungeşte plafonarea preţurilor la poliţele RCA până la 30 iunie
„După 6-12 luni, practic se pot trage concluzii dacă a fost eficient sau nu, în sensul că o reducere de 20% va aduce o reducere a accidentelor spre 50%? Eu cred că ar trebui să fie de minim 50% reducerea daunelor, prin faptul că vor fi victime mai puține și table îndoite mai puține. Un asigurator consumă cam 70% din banii încasați pe RCA pe daune. Dacă acel 70% devine mai mic, își vor permite această reducere, ceea ce va duce într-o primă fază la o reducere a poliței de asigurare pentru cei care vor să se educe și să se pregătească”, a conchis Titi Aur.