Titi Aur, despre ce se poate întâmpla dacă îți iei câinele în mașină și îl lași să scoată capul pe geam. Cele mai mari riscuri la care se expun șoferii

Titi Aur a spus la ce riscuri se expun șoferii care își iau câinele în mașină și îl lasă să scoată capul pe geam. Specialistul trage un semnal de alarmă.
Alina Costache
05 nov. 2023, 17:25
Titi Aur, despre ce se poate întâmpla dacă îți iei câinele în mașină și îl lași să scoată capul pe geam. Cele mai mari riscuri la care se expun șoferii
Titi Aur, sfaturi prețioase pentru șoferii care își iau câinele cu ei în mașină

Titi Aur i-a avertizat pe șoferii care au câine și obișnuesc să călătorească cu el în mașină. Oamenii care își lasă animalul să scoată capul pe geam își asumă riscuri destul de mari. Acesta este expert în siguranța rutieră și până acum a oferit sfaturi prețioase.

Astfel, cei care au câine și obișnuiesc să călătorească cu el trebuie să știe aceste lucruri. De exemplu, dacă lasă patrupedul să scoată capul pe geam, este expus riscurilor.

„Copilul face otită, serios vorbesc, iar câinele lăsat cu capul pe geam e în aceeași situație, poate să facă otită. În România există acea lesă specială care la capătul celălalt are mecanism de băgat în centura din spate, ca să fie în siguranță.

Câinele nu trebuie să vină peste tine, în față…fie că vrea să se joace, fie în caz de accident. Există acea lesă cu ham de piept și de gât. Este o lesă scurtă și o bagi în centura de siguranță din spate. Animalul de companie poate să meargă cu tine, dar trebuie să fie educat să stea la locul lui pe bancheta din spate și să fie legat cu acea lesă specială”, a explicat Titi Aur, conform dcnews.ro.

Citește și: Cele mai periculoase manevre pe care le facem în trafic. Titi Aur ne explică ce putem face pentru a evita o tragedie: „Pare o greșeală banală, dar este extrem de gravă!”

Dacă un câine nu este prins într-o lesă specială, în cazul unui accident, fie el și minor, riscă să fie rănit. Titi Aur a comparat animalul cu o persoană care nu poartă centura.

„Dacă mă urc în mașină cu cineva, de exemplu, care stă în spate, iar eu am centura și acel cineva nu are centura, e mai rău decât dacă nu o avem amândoi și este mult mai rău decât dacă o avem amândoi. În cazul unui impact, a unei răsturnări sau a unei mișcări complexe, vom pleca fiecare într-o direcție.

În cazul unui impact frontal, de pildă, amândoi pleacă în față, cel cu centura este adus înapoi, că-l aduce centura, iar cel din spate continuă mișcarea spre față și se lovesc amândoi cu o viteză mai mare decât viteza mașinii.

Dacă se produce un accident la viteza de 30 la oră, pleacă amândoi pasagerii cu 30 la oră, cel din față se întoarce cu 15-20 km/oră și se lovesc. Medicul legist spune că cei doi s-au lovit cu 50 km/oră. Se poate întâmpla așa, chiar dacă mașina avea 30 la oră. Același lucru se întâmplă și cu cățelul. Când pleacă 20 de kilograme (greutatea cățelului) îți omoară copilul sau te omoară pe tine”, a precizat Titi Aur.

Citește și: Gestul pe care trebuie să-l facă un şofer la fiecare 6 secunde. Titi Aur: „E regulă de conducere defensivă, ar trebui învățată din școala de șoferi”

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Iadul prin care trece acest curier din Bangladesh, care livrează mâncare pe 40 de grade în București 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'