Titi AUR, la podcastul România TV: „Telefonul mobil este mai rău ca alcoolul şi drogul în trafic. Susţin percheziţie informatică în caz de accident”

Pilotul român Titi Aur este de păreăre că în România ar trebui interzisă prezența telefonului mobil în mașină în timpul condusului. Invitat la podcastul România TV, moderat de Ionuţ Grigore, Titi Aur a vorbit despre pericolele din trafic.
Filip Stan
16 mai 2024, 23:23
Titi AUR, la podcastul România TV:

Titi Aur, invitat la podcastul România TV, moderat de Ionuţ Grigore, susţine că „telefonul ar trebui oprit pur și simplu, ar trebui INTERZIS în mașină”. Fostul mare campion de raliuri a vorbit detaliat despre pericolele din trafic.

„În ziua de astăzi, în România, în Bucureşti nu mai vorbesc, este o societate de stresaţi. Iar acest stres te face să te duci cu gândul la altceva, în altă pare. Şi când apare o situaţie-limită, este mult mai periculos ca la raliu. Mai mult decât atât, poate să apară la alţi participanţi la trafic, trotinetişti, pietoni, biciclişti, motociclişti, conducători auto. Trotineta şi telefonul mobil sunt două lucruri spectaculoase. Din păcate, se circulă rău cu trotineta, dar nu putem nega că este utilă, ecologică. … ca şi telefonul mobil. Dar, o dată dus în trafic, telefonul mobil este mai rău ca alcoolul şi drogul în trafic, potrivit unui studiu neoficial. Eu susţin să se facă percheziţie informatică la telefon în caz de accident, aşa cum există teste pentru alcool şi droguri”, a declarat Titi Aur la podcastul găzduit de Ionuţ Grigore, precizând că la raliu, condusul este mai puţin periculos ca în jungla traficului normal.

Citeşte şi

Monica Tatoiu, ameninţată de soţul ei că bagă divorţ! Candidează la Primăria sectorului 1
„Telefonul ne afectează pentru că timpul de reacție al unui om normal e de aproximativ 1.5 secunde. Am mai explicat, dar repetăm, e bine de înțeles de toată lumea. Timpul e împărțit în două. Cam 0.75 secunde până când creierul percepe ce s-a întâmplat, că a sărit un copil în fața mașinii, că nu ți s-a acordat prioritate sau a frânat brusc cel din față, și cam încă 0.75 secunde până la o reacție. Adică frânare, tras de volan ori ambele”, a explicat Titi Aur şi cu alt prilej.

„Când șoferul e băut, obosit sau drogat, timpul de reacție e mult mai întârziat. Dar la fel se întâmplă și când nu e șoferul atent ori vorbește la telefon. Cât de mare? Depinde de cât de concentrat e șoferul la telefon. Dacă se citesc mesaje, informații de pe telefon ori se vorbește la telefon, e posibil ca timpul de reacție să fie infinit, adică să nu existe reacție până la momentul impactului. De cele mai multe ori însă e lungit.

Titi Aur și Vali Porcișteanu avertizează după explozia numărului de accidente rutiere: ”A scăzut calitatea pregătirii. Azi oricine poate să fie instructor auto”
Pericolul e foarte, foarte mare. Telefonul ar trebui oprit pur și simplu, ar trebui interzis în mașină. Știu că mulți vor spune acum multe lucruri „frumoase” despre mine. Și eu sunt unul din cei care au în mașină telefonul. Încerc pe cât posibil să nu mă las atras. Dar trebuie să recunoaștem că atunci când sună telefonul, când primești o notificare, un mesaj, suntem tentați să ne uităm. Sunt țări în care telefonul e interzis total. Nu ai voie să ai telefonul în mașină. A devenit un mare pericol, deși e o evoluție tehnică nemaipomenită, spunea Titi Aur.

Nu rataţi poveşti incredibile, pline de adrenalină, de la cursele de raliu, cum s-a rătăcit la graniţa cu Italia, despre condusul la limită, despre frica de viteză, detalii AICI

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Lacrimi și durere la despărțirea de Andrei Perneș de la Mireasa. Imagini sfâșietoare de la înmormântare / FOTO
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Locul de legendă din România care a fost distrus din temelii și restaurat. Are un potențial turistic uriaș și policandru superb
Capital.ro
Anunț pentru românii cu cont la bancă. NU vor primi toți banii înapoi. Statul a pus limită
Playtech.ro
Dezastru pentru Armata Română. Ce loc ocupă ţara noastră la capitolul trupe şi armament
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Fostul consilier parlamentar Avram Gal spune că e esențial ca România să aibă un nou ministru de Externe: „Avem nevoie de diplomație clară și asumată”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Ți se rupe sufletul! Tatăl lui Andrei Perneș de la Mireasa, în lacrimi! Nu s-a putut desprinde de sicriu / FOTO
Spynews
Top 10 cele mai sigure țări de vizitat pentru femei. Unde poți călători singură fără probleme
Evz.ro
O mie de lei în plus de la Guvern. Legea a intrat deja în vigoare
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Familia și prietenii sunt îngenunchiați de durere
Cancan.ro
BREAKING | Sănătatea Papei Francisc s-a deteriorat! Vaticanul vine cu cele mai proaste vești
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă majorată pentru mașinile de după 2001. Toți proprietarii vor plăti. Intră în vigoare în aprilie 2025
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Israel amână eliberarea prizonierilor palestinieni: acordul de încetare a focului cu Hamas, în impas
MediaFlux
Se dă a 13-a PENSIE în APRILIE! Cine primește BANII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ucraina – trei ani de război: de la racheta de tenis la drona militară