Titi Aur și Tudorel Butoi au dat verdictul în cazul șoferului drogat. Cei doi afirmă că cei opt pietoni izbiți în plin de tânărul de 19 ani nu aveau nicio șansă de a se feri din calea bolidului.
„În momentul în care ne urcăm la volan în stare de ebrietate, sub influența drogurilor, în stare de oboseală avansată, mașina devine o armă. Este echivalentul unui kalașnikov, cu care tragi la nimereală și omori sau nu omori pe cineva. Din păcate, în această dimineață, acest kalașnikov a omorât doi tineri, iar alții au fost accidentați.
Vorbim despre un inconștient la volan, care, având această armă pe mână, poate să producă orice fel de dezastru.
Ei nu au greșit cu nimic, doar că a venit un inconștient, care, aflat sub influența drogurilor, a provocat această nenorocire. Chiar dacă îl vezi, este greu să te ferești, mai ales când este un grup mai mare. Dacă ești singur, mai ai o șansă, dar grupul mai mare nu se poate feri. Ei nu au niciun fel de vină.
Societatea poate să facă două lucruri, anume conștientizarea a cât mai multor șoferi, tineri sau mai puțin tineri, prin tot felul de forme de educație și coerciția drastică, adică: Te-am prins sub influența drogurilor, ți-am anulat permisul de conducere. Nu când ai făcut accident și ai omorât doi oameni„, a spus Titi Aur, la Antena 3 CNN.
Psihologul criminalist Tudorel Butoi a făcut o analiză în ceea ce privește comportamentului tânărului de 19 ani, care a condus sub influența drogurilor și a spulberat opt oameni, dintre care doi au murit, la 2 Mai.
”A distrus familii. El este un naiv excentric. Nu are capacitatea de analiză și sinteză mentală la nivelul înțelepciunii. Mi-ați spus foarte multe lucruri despre el și eu vi le confirm că în situația în care ești sub influența drogului, perceptivitatea dispare, atenția este disfuncțională, memoria la fel, coodonarea la fel, dar nu mi-ați spus, băiatul ăsta are are și el o inserție socială, are o responsabilitate, vreun serviciu?
Infantilist excentric. Că nu are el tragere de inimă către serviciu și muncă, asta este problema lui și a altora. Problema noastră, a maturilor, a educatorilor, a polițiștilor este să îi antrenăm în așa ceva. Poliția nu poate să facă absolut nimic, câtă vreme nu umbli în lege, să dai legi de protecție a polițistului în acțiunile pe care le face, că altfel îl porți prin tribunale și prin parchete”, a precizat și Tudorel Butoi, psiholog criminalist.