La intrare, Titu Bojin nu a făcut declaraţii jurnaliştilor.
Mai multe percheziţii de amploare au fost făcute, miercuri, la sediul Consiliului Judeţean Timiş şi la 17 primării din judeţ. Percheziţii au avut loc și la Apele Române, la CFR Călători şi la mai multe depouri CFR din ţară. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a fost ridicat de procurori.
Şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, este acuzat de procurorii DNA, potrivit unor surse judiciare, de direcţionarea unor alocări bugetare către unităţi administrativ-teritoriale din judeţ în vederea finanţării contractelor pe care le avea în derulare cu o firmă de casă, respectiv SC Ecomet West SRL.
Sumele de bani obţinute din contracte, precizează sursele, erau virate în conturile firmei administrate de Marius Didilă, comunicându-i aceste aspecte lui George Didilă, care periodic transmitea situaţia încasărilor şefului CJ Timiş.
În dosar este vorba de fapte de luare de mită şi abuz în serviciu în care sunt implicaţi, printre alţii, Titu Bojin şi Marcel Mihoc, consilier judeţean în CJ Timiş.
Opt primari, audiaţi la DNA în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean, Titu Bojin
Aceleaşi surse susţin că procurorii fac cercetări şi în cazul lui George Didilă, care cu sprijinul lui Bojin şi Mihoc a încheiat prin intermediul SC Ecomet West SRL contracte de achiziţii publice cu atribuire directă cu mai multe primării din judeţul Timiş – Recaş, Buziaş, Marginea -, cu Direcţia Prestări Servicii Timiş şi Administraţia Bazinală de Apă Banat.
Potrivit surselor citate, Titu Bojin, folosindu-se de autoritatea pe care o deţine în calitate de preşedinte CJ şi lider zonal PSD, a identificat pe raza judeţului Timiş primării conduse de aleşi locali proveniţi din aceeaşi formaţiune politică, iar ulterior George Didilă a încheiat contracte de achiziţii publice, cu atribuire directă, cu firma pe care o reprezenta. Acesta din urmă, în cazul în care se tergiversa plata contractelor, apela la şeful CJ Timiş pentru a determina edilii să plătească, cu celeritate, contractele.
Anchetatorii ar fi reţinut că, întrucât unele dintre primăriile care au încheiat astfel de contracte cu firma respectivă nu aveau prevăzute în buget fonduri pentru plata produselor achiziţionate, Marcel Mihoc a promis alocarea sumelor necesare cu ocazia rectificărilor bugetare.
Vicepreşedintele AVAS Stan Popa, audiat la DNA în Dosarul lui Titu Bojin
Contracte de acest gen au fost încheiate şi cu Muzeul Satului Bănăţean, cu Administraţia Bazinală a Apelor Banat şi Primăria Oraşului Recaş.