Georgeta Păunescu locuieşte în comuna Căteasca din Argeş şi este profesoară de limba română de şase ani. Şi-a tocit coatele ca să obţină o notă mare, care să îi permită să ocupe un post mai bun. Rezultatul examenului a fost pentru ea extaz şi agonie.
„Vestea notei de 10, singura din judeţul Argeş pentru specializarea profesor pentru învăţământul primar m-a bucurat extrem de mult. Iar vestea că nu mă pot titulariza m-a dezamăgit profund”, a spus Georgeta Păunescu.
Profesoara a cerut explicaţii la Inspectoratul Şcolar din judeţ, dar unde e lege nu este tocmeală. „Metodologia spune că acolo unde tu participi la concurs, participi pe acele posturi şi vei fi repartizat pe acele posturi. La alt centru nu poţi”, a precizat inspectorul şef Florin Gardin.
Tânăra, obligată de lege să participe la titularizare în zona ei, n-a avut de ales şi s-a înscris la centrul Gruiu din comuna Căteasca. A dat examenul alături de alţi cinci candidaţi. Niciunul nu a ştiut că trebuie să găsească post doar pe raza comunelor arondate centrului.
„Normal este ca cei care iau note de 10, de 9, să se titularizeze. Să existe nişte posturi titularizabile cu viabilitate pe 4 ani”, a mai spus Georgeta Păunescu.
În situaţii similare sunt alţi 428 de profesori din Argeş care au luat examenul cu note peste şapte, dar care nu găsit un post vacant pe specializarea lor. Ei au rămas doar cu rezultatele bune obţinute la examen şi cu speranţa că îşi vor găsi o catedră în cea de-a doua etapă de repartizare pentru suplinire.