TITULARIZARE 2012: Promovabilitatea este de 48,06%, înainte de contestaţii

Promovabilitatea la concursul de titularizare în învăţământ este de 48,06 %, înainte de contestaţii, aproape comparabilă cu cea de la bacalaureat, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, potrivit căreia rezultatele "nu sunt de natură să ne mulţumească".
Romania TV
07 aug. 2012, 17:19
TITULARIZARE 2012: Promovabilitatea este de 48,06%, înainte de contestaţii

„Ca să fii profesor, trebuie să fii un exemplu pentru elevi. Dacă rezultatul la titularizare este aproape cu cel de la bacalaureat, este îngrijorător”, a mai spus ministrul Educaţiei.

La concursul de titularizare de anul acesta, 220 de candidaţi au obţinut nota maximă, 10, iar promovabilitatea, respectiv ponderea celor care au obţinut minimum nota 7,00, a crescut sensibil faţă de 2011, când a fost de 31,64%.

Potrivit rezulatelor centralizate de minister, 11,52% dintre candidaţi au obţinut note între 5 şi 5,49, 8,16% – între 5,50 şi 5,99, 8,92 – între 6 şi 6,49, 3,74% – între 6,50 şi 6,99, 14,01% – între 7 şi 7,49, 9,17% – între 7,50 şi 7,99, 8,38% – între 8 şi 8,49, 6,92% – între 8,50 şi 8,99, 5,71% – între 9 şi 9,49, iar 3,01% – între 9,50 şi 9,99.

Ministrul Educaţiei a mai spus că există o rată de promovabilitate mică în judeţe precum Ilfov, Giurgiu sau Caraş-Severin, în primul înregistrându-se o promovabilitate foarte scăzută şi la bacalaureat.

Andronescu a anunţat că, în perioada următoare, va fi alcătuită o listă a universităţilor de unde provin aceşti candidaţi, care va fi dată publicităţii pe site-ul ministerului.

Ecaterina Andronescu a mai spus că, la fel ca la definitivat, se constată „un salt” spre limita de promovabilitate, respectiv în zona 6,99-7,00, motiv pentru care va solicita inspectoratelor şcolare să analizeze rezultatele, iar evaluatorilor, să fie la fel de exigenţi şi cu această grupă de candidaţi.

La titularizare au fost înscrişi 39.074 de candidaţi, dintre care, după probele practice, au rămas în concurs 35.602. După proba de dosar, au trecut 35.450, iar 28.373 s-au prezentat la proba scrisă. Dintre aceştia, 40 de candidaţi au fost eliminaţi ca urmare a unor tentative de fraudă, iar 2.843 de candidaţi s-au retras – 2.607 din motive personale, iar 236, din motive medicale, potrivit ministerului.

Contestaţiile vor fi înregistrate marţi şi miercuri, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, rezultatele finale urmând să fie afişate în 10 august.

Repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 7,00 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, în 13 august, iar a celor care au luat cel puţin 5,00, în 16 august.

La examenul de titularizare sunt disponibile 6.692 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată şi 31.539 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru angajare pe perioadă determinată.

Întrebată fiind dacă vor fi acceptaţi şi candidaţi cu note sub 5, Andronescu a declarat că „speră să nu se ajungă acolo”. „Mi-aş dori ca în sistem să nu intre candidaţi care nu au promovat titularizarea sau care au luat note sub 5. Mai repede să găsim doritori printre cei care sunt în stagii doctorale sau care au absolvit anul acesta. De asemenea, putem spune că nu toţi cei care au promovat titularizarea au un loc asigurat la repartizare, pentru că sunt doar şase mii de locuri în învăţământ pentru perioadă nedeterminată”, a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a subliniat că titularizarea „trebuie păstrată”, ca „filtru” care să fie urmat de alte evaluări anuale. „Sunt mai multe măsuri pentru a ridica ştafeta la titularizare, nu neapărat ridicarea pragului de notare”, a conchis Andronescu.

Ministrul Educaţiei declara recent că intenţionează să ridice „ştacheta” la examenul de titularizare de anul viitor, anul acesta fiind prea târziu să modifice media cu care acesta poate fi promovat.

Promovabilitatea la titularizare a fost, anul trecut, de 70,31%.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Imagini din culise, care nu s-au difuzat la TV! Ce a putut face Gina Pistol după ce Smiley a pierdut finala Vocea României
Fanatik.ro
Ce să pui în bradul de Crăciun ca să ai parte de noroc și prosperitate în 2025. Energiile negative vor fi eliminate
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Cartea electronică de identitate care se introduce în toată România
Playtech.ro
Unde s-a născut Iisus Hristos de fapt și de ce s-ar putea să nu fie Betleem, conform...
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Ovidiu Ioanițoaia cere bani de operație. Înșelăciunea cu care hackerii păcălesc oamenii din agenda jurnalistului
wowbiz.ro
Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Crăciun. Zodii care își schimbă cercul de prieteni anul viitor. Renunță la oamenii falși
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Mesajul tulburător postat de tânărul de 30 de ani din Deva înainte de a-și pune capăt zilelor. A transmis live pe Facebook, iar apoi s-a aruncat în fața mașinilor de pe un pod
Cancan.ro
Meteorologii Weather.com au modificat prognoza: Vin ninsorile în București!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
StirileBZI
Această plantă nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun! Atrage banii și bunăstarea
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Știrea momentului în Ajun de Crăciun
substantial.ro
O amuletă de argint descoperită în Germania, primele dovezi ale creștinismului la nord de Alpi
MediaFlux
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?