TITULARIZARE 2012: Promovabilitatea este de 48,06%, înainte de contestaţii

Promovabilitatea la concursul de titularizare în învăţământ este de 48,06 %, înainte de contestaţii, aproape comparabilă cu cea de la bacalaureat, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, potrivit căreia rezultatele "nu sunt de natură să ne mulţumească".
Romania TV
07 aug. 2012, 17:19
TITULARIZARE 2012: Promovabilitatea este de 48,06%, înainte de contestaţii

„Ca să fii profesor, trebuie să fii un exemplu pentru elevi. Dacă rezultatul la titularizare este aproape cu cel de la bacalaureat, este îngrijorător”, a mai spus ministrul Educaţiei.

La concursul de titularizare de anul acesta, 220 de candidaţi au obţinut nota maximă, 10, iar promovabilitatea, respectiv ponderea celor care au obţinut minimum nota 7,00, a crescut sensibil faţă de 2011, când a fost de 31,64%.

Potrivit rezulatelor centralizate de minister, 11,52% dintre candidaţi au obţinut note între 5 şi 5,49, 8,16% – între 5,50 şi 5,99, 8,92 – între 6 şi 6,49, 3,74% – între 6,50 şi 6,99, 14,01% – între 7 şi 7,49, 9,17% – între 7,50 şi 7,99, 8,38% – între 8 şi 8,49, 6,92% – între 8,50 şi 8,99, 5,71% – între 9 şi 9,49, iar 3,01% – între 9,50 şi 9,99.

Ministrul Educaţiei a mai spus că există o rată de promovabilitate mică în judeţe precum Ilfov, Giurgiu sau Caraş-Severin, în primul înregistrându-se o promovabilitate foarte scăzută şi la bacalaureat.

Andronescu a anunţat că, în perioada următoare, va fi alcătuită o listă a universităţilor de unde provin aceşti candidaţi, care va fi dată publicităţii pe site-ul ministerului.

Ecaterina Andronescu a mai spus că, la fel ca la definitivat, se constată „un salt” spre limita de promovabilitate, respectiv în zona 6,99-7,00, motiv pentru care va solicita inspectoratelor şcolare să analizeze rezultatele, iar evaluatorilor, să fie la fel de exigenţi şi cu această grupă de candidaţi.

La titularizare au fost înscrişi 39.074 de candidaţi, dintre care, după probele practice, au rămas în concurs 35.602. După proba de dosar, au trecut 35.450, iar 28.373 s-au prezentat la proba scrisă. Dintre aceştia, 40 de candidaţi au fost eliminaţi ca urmare a unor tentative de fraudă, iar 2.843 de candidaţi s-au retras – 2.607 din motive personale, iar 236, din motive medicale, potrivit ministerului.

Contestaţiile vor fi înregistrate marţi şi miercuri, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, rezultatele finale urmând să fie afişate în 10 august.

Repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 7,00 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, în 13 august, iar a celor care au luat cel puţin 5,00, în 16 august.

La examenul de titularizare sunt disponibile 6.692 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată şi 31.539 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru angajare pe perioadă determinată.

Întrebată fiind dacă vor fi acceptaţi şi candidaţi cu note sub 5, Andronescu a declarat că „speră să nu se ajungă acolo”. „Mi-aş dori ca în sistem să nu intre candidaţi care nu au promovat titularizarea sau care au luat note sub 5. Mai repede să găsim doritori printre cei care sunt în stagii doctorale sau care au absolvit anul acesta. De asemenea, putem spune că nu toţi cei care au promovat titularizarea au un loc asigurat la repartizare, pentru că sunt doar şase mii de locuri în învăţământ pentru perioadă nedeterminată”, a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a subliniat că titularizarea „trebuie păstrată”, ca „filtru” care să fie urmat de alte evaluări anuale. „Sunt mai multe măsuri pentru a ridica ştafeta la titularizare, nu neapărat ridicarea pragului de notare”, a conchis Andronescu.

Ministrul Educaţiei declara recent că intenţionează să ridice „ştacheta” la examenul de titularizare de anul viitor, anul acesta fiind prea târziu să modifice media cu care acesta poate fi promovat.

Promovabilitatea la titularizare a fost, anul trecut, de 70,31%.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Soluționare HALUCINANTĂ în cazul lui Robert de la Insula Iubirii. Ce s-a întâmplat la Poliția Animalelor, a povestit totul cu zâmbetul pe buze
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Noi Dezvăluiri în Ancheta Dentistei din Brăila: Cauza Morții și Probele Descoperite de Criminaliști
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'