TITULARIZARE 2012: Un candidat din Bistriţa cu nota 10 va fi suplinitor

Aproximativ 60% dintre posturile titularizabile scoase la concurs în şcolile din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost ocupate în prima etapă de repartizare, însă printre cadrele didactice care nu au obţinut un post de titular se află şi o profesoară care a luat 10 la concurs.
Romania TV
16 aug. 2012, 07:37
TITULARIZARE 2012: Un candidat din Bistriţa cu nota 10 va fi suplinitor

Inspectorul de personal de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, Elena Borş, a declarat că au fost ocupate, în prima etapă de repartizare, 81 de catedre cu durată nedeterminată din cele 140 scoase la concurs, ceea ce echivalează cu un procent de 57,85%, în condiţiile în care 185 de candidaţi au obţinut medii peste 7 la examenul de titularizare.

Pe de altă parte, peste 40% dintre posturile titularizabile scoase la concurs au rămas neocupate.

Printre profesorii care nu au obţinut un post titularizabil se află o profesoară de arte plastice din Bistriţa. Aceasta a dat concurs pe un post netitularizabil de la Şcoala Generală „Avram Iancu” din Bistriţa, unde a fost suplinitoare în ultimii doi ani.

Profesoara a declarat că ştia că postul pe care concurează nu este cu durată neterminată.

„Mi-a fost frică să merg în altă parte fiindcă am mai dat examenul de titularizare de două ori şi am luat sub 7. M-am gândit că, dacă tot se dă concurs pe centre, aşa cum s-a anunţat iniţial, iar cei din şcoala în care predau mă cunosc şi ştiu ce am făcut acolo, probabil că voi avea o şansă în plus. M-am gândit totodată să dau concurs şi în alte centre. Eram dispusă să dau zece examene, dar când am auzit că e o singură zi de examen şi subiectul e naţional, am fost obligată să merg la un singur centru. Nu m-am aşteptat să iau 10, dar acum că l-am luat mi se pare nedrept că nu pot ocupa un post titularizabil, mai ales că există două astfel de posturi în judeţ, iar unul nici măcar nu poate fi ocupat de colega care a dat examen în centrul respectiv fiindcă a luat 1,4”, a declarat profesoara Adriana Scripeţ.

Ea a decis să trimită un memoriu ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prin care va solicita ca, în condiţiile în care examenul a fost cu subiecte unice, corectate unitar, şi nu pe centre cum s-a spus iniţial, celor care au obţinut medii de 10 să li se dea posibilitatea să ocupe posturi titularizabile în judeţ chiar dacă nu erau în raza centrului unde au dat examen.

În aceste condiţii, inspectorul de personal de la ISJ Elena Borş a declarat că acest lucru a fost posibil întrucât profesorii care au susţinut examenul de titularizare într-un centru nu pot ocupa posturi scoase la concurs în alte centre din judeţ.

„Concursul de titularizare din acest an a fost construit într-un anumit fel şi, pe parcurs s-au schimbat regulile jocului. S-a pornit cu o programă pentru concurs şi pe parcurs s-a schimbat structura subiectelor. Organizarea concursului pe centre nu a fost un lucru rău fiindcă, până la urmă, trebuie aplicată descentralizarea ca să putem permite unităţilor de învăţământ să îşi facă angajările ţinând cont că şi finanţarea va fi pe elev. În aceste condiţii, fiecare şcoală trebuie să fie atentă la calitatea cadrelor didactice care intră în şcoală. Subiectul însă a fost unul elaborat la nivel naţional, iar eu cred că trebuia să li se permită candidaţilor ocuparea posturilor indiferent de centrul de examen la care au participat. Atunci nu se ajungea la situaţia în care să avem candidaţi cu medii mari, chiar de zece, care să rămână fără post titularizabil şi în centre în care aveau post titularizabil şi un singur candidat care a obţinut şapte să se titularizeze, iar altul cu zece la aceeaşi disciplină, dar fiind înscris în alt centru, rămâne pe dinafară. Ţinând cont că subiectele au fost egale, corectarea a fost unitară, cred că ar fi trebuit să li se permită să ocupe posturi oriunde în judeţ”, a spus Borş.

În Bistriţa-Năsăud, mai trebuie repartizaţi 185 de candidaţi care au obţinut peste 7 la examenul de titularizare şi 179 care au luat medii peste 5.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!