TITULARIZARE 2017. Înscrierile au început pe 16 mai, iar până pe 30 iunie cei care vor un post stabil într-o şcoală, vor avea inspecţii la clasă şi probe practice şi orală, urmând ca pe 12 iulie să aibă loc examenul scris de titularizare.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea pe posturi se face prin şedinţă publică, în ordinea notelor obţinute la examen, se arată în metodologia de concurs.
REZULTATE DEFINITIVAT 2017 EDU.RO după nume. Doar doi de 10 la Constanţa
TITULARIZARE 2017. O notă mare la exemenul de titularizare nu asigură neapărat şi locul ca profesor titular deoarece sunt materii, precum Limba Româna sau Matematica, pentru care sunt scoase foarte puţine posturi la concurs. Nota obţinută este valabilă doar trei ani, dar pentru posturile scose la concurs într-un anumit an, prioritate au cei care dau examenul în anul respectiv. Ceea ce înseamnă că sunt cadre didactice care susţin această evaluare în fiecare an. Chiar dacă obţin note foarte mari, mulţi dascăli ajung tot pe posturi de profesor suplinitor.
Anul trecut, rata de promovare a Titularizării a fost de 44,43%, în creştere cu aproape 7 procente faţă de anul 2015, când a fost de 37,55%. În total, au fost transmise spre evaluare lucrările a peste 20.000 de candidaţi, dintre care 71 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs.