„Am transmis solicitarea la Curtea de Apel Ploieşti pe 27 februarie. Pe 7 martie, Curtea de Apel Ploieşti ne-a transmis documentele, Ministerul Justiţiei le-a tradus, pe 8 martie le-a transmis prin fax la Curtea Supremă din Serbia. Cu dovadă de expediere, cu dovadă de primire.
Reacţia ministrului Justiţiei vine după ce presa sârbă a scris că documentele suplimentare în cazul Sebastian Ghiţă nu au ajuns la Înalta Curte de Casaţie din Belgrad.
Curtea de Apel Ploieşti a demarat o anchetă administrativă cu privire la persoanele implicate în eliberarea actelor necesare cu privire la extrădarea lui Sebastian Ghiţă şi cum au acţionat acestea, după ce ministrul Tudorel Toader a criticat viteza de reacţie a instanţei din Ploieşti.
Aspectele care au condus la înaintarea acestei din urmă adrese, în original, către ministerul Justiţiei, la data 21.03.2018 formează obiectul unei cercetări administrative, în vederea identificării persoanelor responsabile cu privire la aceasta”, se arată într-un punct de vedere al Curţii de Apel Ploieşti.
Aceeaşi sursă precizează că prima solicitare de date a Ministerului Justiţiei, în cazul Ghiţă, a venit pe 27 februarie 2018, iar răspunsul a fost dat pe 5 martie. Două zile mai târziu, ministerul Justiţiei a revenit cu o cerere astfel încât actele să fie trimise în original. Adresa de răspuns a fost înaintată, în original, către minister, abia pe 21 martie.