Toamna aduce scumpiri pe piaţa imobiliară: Cresc preţurile apartamentelor vechi din Capitală

Luna octombrie pare să fi adus primele semne pozitive pe segmentul apartamentelor vechi din Capitală. Pentru prima oară în acest an, raportul lunar de monitorizare Anunturiparticulari.ro indică creşteri de preţ pe toată linia într-un interval de 30 de zile la garsoniere, apartamente de două şi trei camere.
Romania TV
02 nov. 2012, 11:52
Toamna aduce scumpiri pe piaţa imobiliară: Cresc preţurile apartamentelor vechi din Capitală

Dacă în anii anteriori luna octombrie era una a stagnării sau a scăderii comparativ cu luna anterioară, anul 2012 nu se înscrie în această tendinţă. Faţă de luna septembrie 2012, aprecierile de preţ pornesc de la 600 euro, în cazul apartamentelor de două camere, şi trec de 3.000 euro, în cazul unităţilor de trei camere.

Preţul mediu solicitat de proprietari pentru o garsonieră în Bucureşti a crescut în octombrie pentru prima oară din 2008 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind pragul de 36.760 euro. Dacă variaţia pe un interval de 12 luni este de +1%, echivalentul a aproape 200 euro, în comparaţie cu luna septembrie 2012, se observă o creştere de 6,5%, respectiv peste 2.200 euro.

O uşoară creştere de la o lună la alta se inregistrează şi în cazul apartamentelor de două camere. Dacă în septembrie 2012 preţul mediu solicitat de proprietari ajungea la 55.150 euro, în octombrie, a ajuns la 55.740 euro, în creştere cu 1%. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, statisticile înregistrează o depreciere de 4%, de la aproximativ 58.200 euro.

Apartamentele de trei camere se înscriu şi ele într-un trend de creştere de la o lună la alta, variaţia de preţ fiind una notabilă: 4% pe un interval de 30 de zile, din septembrie în octombrie 2012, echivalentul a peste 3.200 euro.

Preţul mediu solicitat de proprietarii apartamentelor de trei camere trece în octombrie de pragul de 78.000 euro, dar este cu 3% mai mic faţă de aceeaş luna a anului trecut, când un apartament era în medie valorificat de proprietarii lui la peste 80.200 euro. Singurele tipuri de unităţi la care s-au consemnat scăderi au fost apartamentele de patru camere.

Preţul mediu pentru o astfel de unitate în Bucureşti a ajuns în octombrie la aproximativ 94.500 euro, cu 2% mai puţin comparativ cu luna septembrie a acestui an, când proprietarii solicitau în medie 96.500 euro. Raportat la un interval de 12 luni, observăm o variaţie de preţ de -6%, de la 100.900 euro.

La fel ca în fiecare an, lunile noiembrie şi decembrie sunt marcate de scăderi ale preţurilor şi de un „îngheţ” care pune stăpânire pe piaţa imobiliară. În aceste condiţii, luna octombrie ar putea fi ultima în care proprietarii pot solicita preţuri mai ridicate pentru locuinţele lor. În plus, există posibilitatea unei cereri în creştere uşoară în condiţiile recentelor anunţuri privind epuizarea fondurilor alocate programului Prima Casă.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!