Cu două săptămâni înainte şi criptomoneda Shiba Inu a înregistrat un maxim istoric, urcând cu peste 46% în doar două zile şi ajungând la 0,00003941 USD în timpul presarii.
Conform celor de la Financer, o posibilă explicaţie pentru creşterea Bitcoin şi Ether, o reprezintă inflaţia ridicată şi tendinţa investitorilor de a găsi active care să-i protejeze de acest fenomen. Atunci când anumite monede importante se devalorizează, cum sunt dolarul sau euro, preţul monedelor virtuale creşte, pentru că tot mai mulţi investitori se îndreaptă către această piaţă, considerând-o mai sigură pentru gradul mare de volatilitate care se înregistrează în mai multe sectoare de investiţii. Din acest motiv, există pe piaţa o cerere în creştere din partea investitorilor şi a unor fonduri de pensii pentru criptomonedele principale.
La momentul la care au înregistrat valorile maxime, valoarea de piaţă a monedelor virtuale a depăşit, pentru prima dată, pragul de 3.000 de miliarde de dolari.
În ceea ce priveşte valoarea maximă înregistrată de Shiba Inu (SHIB), aceasta s-a petrecut pe 25 octombrie. Spin-off-ul tokenului Dogecoin a ajuns la recordul istoric după ce a înregistrat o creştere a preţului de 46% în două zile. Astfel, perechea de tranzacţionare SHIB/USD a ajuns la 0,00003941 dolari în timpul presarii.
Shiba Inu deţine la momentul actual cea mai mare ofertă circulantă, care ajunge la circa 395 trilioane. Cel mai mult pare să influenţeze creşterile Shiba Inu şi Dogecoin omul de afaceri Elon Musk, fondatorul Tesla. Prin postările sale de pe Twiter, mai ales în cele în care face referire la câinele său din rasa Shiba Inu, moneda virtuală omonima „sare” la valori colosale.
Pentru cei care îşi puneau problema ca monedele virtuale nu reprezintă o investiţie de viitor, ultimele mişcări de pe piaţa par să vină să întărească mai mult ca oricând ipoteza că, de fapt, cu toată volatilitatea lor, acestea nu vor pleca nicăieri, ci vor fi din ce în ce mai prezente în viaţa oamenilor.
Mai exact, după ce Bitcoin şi Ether au depăşit recorduri de profitabilitate, iar mai multe ţări au început să demareze proceduri pentru intrarea în legalitate a criptomonedelor, pare că „temelia” acestora vă fi mult mai solidă. Ucraina a devenit a cincea ţară din lume care a stabilit un set de reguli pentru piaţa monedelor virtuale. Guvernele încep să realizeze că Bitcoinul, în special, a depăşit granita virtualului şi se transformă într-un fenomen real, care va continua să se dezvolte în viitor.
Aşadar, este cert că o parte din aceste criptomonede sunt o alternativă pentru investiţiile pe termen lung pentru cei ce vor să obţină un venit pasiv şi nu vor să-şi ţină banii la bancă.