Toamna vine cu temperaturi normale şi cu ploi puţine. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

Perioada 9-22 septembrie va fi caracterizată de o vreme de toamnă specifică, cu temperaturi normale, deşi în zilele de 13 şi 14 septembrie ne putem aştepta la o scădere puternică a mercurului din termometru. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că ploile vor apărea doar în anumite zile şi nu vor fi însemnate cantitativ.
Iulian Tudor
09 sept. 2013, 09:41
Toamna vine cu temperaturi normale şi cu ploi puţine. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

În Banat, în primele zile ale săptămânii, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima jumătate a lunii septembrie, şi se vor situa chiar peste cele obişnuite în zilele de 11 şi 12 septembrie, când valoarea medie va fi de 24…25 de grade. Aceeaşi abatere pozitivă faţă de temperaturile climatologic normale se aşteaptă şi la valorile minime, care se vor situa în jurul unei medii de 13…14 grade.

După răcirea vremii anticipată pentru data de 13 septembrie, se remarcă o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 22…23 de grade. Nopţile şi dimineţile se menţin relativ răcoroase în intervalul 14 – 18 septembrie, cu 9…11 grade în medie, apoi posibil valori mai ridicate.

Ploi mai frecvente, însoţite de descărcări electrice vor fi în intervalele 11- 13 septembrie, respectiv 16 – 18 septembrie.

Crişana: Regimul temperaturilor diurne va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima jumătate a lunii septembrie, în medie de 22 de grade şi se vor situa chiar peste cele obişnuite în zilele de 9 şi 11 septembrie, când valoarea medie va fi de 24…26 de grade.

După răcirea vremii anticipată pentru data de 13 septembrie, se remarcă din nou o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 21…22 de grade, reprezentând un regim apropiat de cel normal. După data de 14 septembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă, nopţile şi dimineţile vor fi relativ răcoroase, cu valori în medie de 9…11 grade.

Ploi mai frecvente, posibil însoţite de descărcări electrice vor fi în intervalele 11- 13 septembrie (când se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate), respectiv 16 – 18 septembrie. Pentru celelalte zile sunt prognozate ploi puţine şi în general slabe.

În Transilvania, la începutul săptămânii, regimul termic din timpul zilei va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima jumătate a lunii septembrie, în medie de 21 de grade, apoi vor creşte spre 23 de grade. Valorile minime vor fi în creștere, astfel că se vor situa în jurul unei medii de 11 grade. După răcirea vremii anticipată pentru zilele de 13-14 septembrie, se remarcă o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 20 de grade, ceea ce înseamnă un regim apropiat de cel normal. Nopţile şi dimineţile se vor menţine relativ răcoroase după data de 14 septembrie, cu o medie de 8…9 grade.

Ploi pe spaţii mai extinse, posibil însoţite de fenomene electrice se vor semnala în perioada 11-13 septembrie, când vor fi în general moderate cantitativ, dar şi între 16 şi 18 septembrie.

Maramureş: În zilele începutului de săptămână regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima jumătate a lunii septembrie, în medie de 21…23 de grade. Aceeaşi abatere pozitivă faţă de temperaturile climatologic normale se aşteaptă şi la valorile minime, care se vor situa în jurul unei medii de 10…12 grade.

După răcirea vremii anticipată pentru 13-14 septembrie, se remarcă o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 19…20 de grade, reprezentând un regim apropiat de cel normal. Nopţile şi dimineţile se menţin relativ răcoroase în special pe perioada 14 – 18 septembrie, cu medii de 8…9 grade.

Ploile vor ocupa suprafeţe mai extinse în intervalele 11-13 septembrie, când se vor cumula şi cantităţi de apă mai însemnate, respectiv în perioada 16-18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se aşteaptă ploi slabe, cu caracter izolat.

Moldova: În primele zile ale intervalului 9-22 septembrie, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori normale şi chiar peste obişnuitul perioadei, în medie de 22…23 de grade. Aceeaşi abatere pozitivă faţă de mediile multianuale se aşteaptă şi la valorile minime, care se vor situa în jurul unei medii de 12…13 grade. După răcirea vremii anticipată pentru 13…14 septembrie, se remarcă o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 20….22 de grade, reprezentând un regim apropiat de cel normal, doar în nord fiind ceva mai răcoare. Nopţile şi dimineţile vor fi relativ răcoroase în perioada 14-16 septembrie, cu medii de 10…11 grade, apoi temperaturile vor fi în creştere uşoară.

Ploile vor ocupa suprafeţe mai extinse în zilele de 12 şi 13 septembrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, precum și în 17 și 18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se aşteaptă ploi slabe, cu caracter izolat.

În Dobrogea, temperaturile maxime vor fi în creştere treptată în prima parte a săptămânii, de la medii de 23 de grade la 25…26 de grade, urmând a caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă din an, în special în partea continentală a regiunii. Apoi, regimul termic va marca o scădere, care va determina înregistrarea unor valori în jurul mediilor multianuale, respectiv 22…23 de grade. Minimele nocturne se vor situa în primele zile în jurul a 15…16 grade, urmând să scadă după data de 14 septembrie.

Probabilitatea de averse şi fenomene electrice va creşte în jurul datelor de 12-13 septembrie, respectiv 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului condiţiile de ploaie fiind foarte reduse.

În Muntenia, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în creştere în primele zile, când mediile de 26…27 de grade vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă din an. Apoi, din data de 13 septembrie, temperaturile vor marca o scădere, apropiindu-se de mediile multianuale, respectiv 22…24 de grade. Aceeaşi distribuţie raportată la valorile climatologic normale se constată şi în cazul minimelor nocturne, care se vor situa în primele zile, în medie, între 13 și 15 grade, urmând să scadă după data de 14 septembrie.

Averse cu caracter local şi descărcări electrice vor fi în jurul datelor de 12-13, respectiv 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului probabilitatea de ploaie fiind redusă.

Oltenia: În primele zile ale săptămânii vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, cu 26 de grade în medie. Scăderea de temperatură prognozată pentru data de 13 septembrie va aduce regimul termic în jurul valorilor climatologic normale, respectiv 22…24 de grade. Minimele nocturne se vor situa în primele zile, în medie, între 13 și 15 grade, urmând să scadă după data de 14 septembrie.

Ploi mai frecvente, moderate cantitativ se vor semnala între 11 şi 13 septembrie, apoi în jurul datei de 17 septembrie. În restul intervalului sunt de aşteptat doar ploi slabe, izolate.

La munte, valorile termice, atât cele maxime, cât şi cele minime vor fi în creştere în primele zile ale intervalului, astfel că se vor înregistra în medie 14…16 grade ziua şi 6…8 grade noaptea. Data de 13 septembrie va aduce o scădere a temperaturilor, care se vor menţine relativ constante și normale climatologic, până la sfârşitul perioadei (ziua în medie 11…13 grade, noaptea 4…6 grade).

În intervalul 11-13 septembrie sunt de aşteptat ploi frecvente şi chiar mai însemnate cantitativ. Pentru celelalte zile se anticipează ploi slabe, pe areale restrânse.

DailyBusiness
Românii vor plăti rate mai mari. ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Mega-tunelul submarin care va lega o țară importantă din Europa de un alt mare continent. Va avea o linie feroviară de mare viteză și oamenii vor ajunge rapid dintr-un loc în altul
Capital.ro
Stop la retragerea de numerar. Schimbare la bancomate. Dispar aceste ATM-uri
Playtech.ro
Silviu Prigoană și-a făcut singur parastasul de 40 de zile acum 16 ani: ce spun preoții despre acest obicei neobișnuit
DailyBusiness
Se schimbă legislația. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
Adevarul
Povestea tânărului care a ajuns milionar la 24 de ani. De ce a ales să se mute în Dubai: „Oamenii nu mă tratează diferit aici. Sunt un pește mic într-un iaz foarte mare”
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Ceaușescu - bancuri cu portretele
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
kanald.ro
„Regina Întunericului” a rupt tăcerea: „Nu și-a dorit..” S-a aflat motivul pentru care Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret!
Cancan.ro
Adevăratul motiv pentru care Silviu Prigoană s-a retras din masonerie. Ce înseamnă gradul 33, de fapt
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Zi de doliu. S-a stins actorul legendă al anilor ’80. Românii s-au unit în rugăciune
StirileBZI
Așa trebuie îți reglezi termopanele pe modul de iarnă! Vei avea mai multă căldură
Prosport.ro
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
stirilekanald.ro
Cine e, de fapt, polițistul spânzurat în Valea Nucarilor: Era îmbrăcat în haine civile, nu în uniformă
substantial.ro
Victoria Kjær Theilvig, prima daneză încoronată Miss Univers 2024
MediaFlux
PENALITĂȚI pentru ROMÂNII care STAU la BLOC! Proprietarii au 30 de ZILE la DISPOZIȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Meserii bine plătite în România: cum câștigi până la 10.000 de lei pe lună fără BAC