Când vine vorba de sănătatea inimii obiceiurile alimentare au o influență majoră. Așadar, iată cum ar trebui să arate dieta după 50 de ani.
Zahărul are un impact negativ asupra sănătății și contribuie la apariția inflamațiilor, obezității, diabetului și bolilor cardiovasculare. Specialiștii recomandă femeilor să nu consume mai mult de șase lingurițe de zahăr pe zi, echivalentul a 100 de calorii, în timp ce bărbații ar trebui să nu consume mai mult de nouă lingurițe de zahăr, echivalentul a 150 de calorii pe zi. Pentru a reduce aportul de zahăr adăugat specialiștii recomandă alternativele de zero calorii, precum stevia.
Carnea este o sursă excelentă de proteină care oferă aminoacizi esențiali, vitamine, minerale, dar vine la pachet și cu cantități mari de grăsimi saturate și colesterol. Consumul excesiv de grăsimi saturate crește nivelul colesterolului LDL, iar astfel crește și riscul de boli cardiovasculare și accidente vasculare cerebrale.
Pentru reducerea consumul de grăsimi saturate, specialiștii recomandă înlocuirea cărnii de vită și porc cu opțiuni mai slabe ca pește sau pui.
CITEȘTE ȘI: Dieta Adelinei Pestriţu. Somodieta a ajutat-o să slăbească 13 kilograme
Fibrele sunt nutrienți care se regăsesc în fructe, legume, cereale integrale, nuci, semințe și leguminoase. Ele sunt excelente pentru sănătatea digestivă, dar sunt ideale și pentru îmbunătățirea sațietății și ajută la reducerea colesterolului. Se recomandă consumul de 5-10 grame de fibre solubile zilnic pentru a reduce colesterolul LDL.
Oricât ar părea de apetisante, aceste preparate conțin cantități mari de sare, grăsimi și calorii. Iar consumul de sare poate fi dăunător persoanelor care se confruntă cu hipertensiune. Un conținut caloric prea mare duce la o creștere a greutății, iar astfel sunt afectate inima și alte organe vitale.