Potrivit planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2014-2015, în sectorul 1 din Capitală sunt 1.174 de locuri pentru grădiniţele cu program normal, 4.537 de locuri pentru cele cu program prelungit şi 116 de locuri la grădiniţele cu program săptămânal, se arată într-un comuncat emis de Primăria sectorului 1.
„Copiii din sectorul 1 au şi în acest an un loc asigurat la grădiniţă. Grădiniţele de stat din sector concurează ca standarde de calitate cu cele din învăţământul privat, desfăşurându-şi activitatea în clădiri moderne şi sigure, având spaţii generoase, terase amenajate natural şi locuri de joacă ultramoderne„, potrivit aceluiaşi document.
De asemenea, toate unităţile de învăţământ aflate în administrarea Primăriei sectorului 1 sunt dotate cu butoane de panică conectate la dispeceratul Poliţiei Locale, timpul de răspuns al echipelor de intervenţie fiind de maximum 7 minute de la acţionarea acestora.
Echipamentul de alarmare este montat într-un loc uşor accesibil personalului de pază şi se utilizează în următoarele situaţii: pătrundere fără drept în unitatea de învăţământ, intrare prin efracţie, atac asupra personalului de pază, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi urgenţe medicale sau în caz de incendiu.
Autoritatea locală precizează că a montat până în prezent zeci de camere de supraveghere în aproape jumătate dintre şcolile şi liceele din sector, care asigură o monitorizare permanentă a tot ce se întâmplă în zonă şi permit intervenţia rapidă a poliţiştilor locali atunci când este pusă în pericol siguranţa elevilor. Camerele supraveghează permanent accesul, zonele de recreere şi perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ şi sunt racordate la Dispeceratul Central al Poliţiei Locale.
Totodată, echipaje ale Poliţiei Locale Sector 1 patrulează pe toată perioada orelor de curs în perimetrul unităţilor de învăţământ.
Prin programul „Siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar”, clădirile tuturor unităţilor de învăţământ au fost dotate cu instalaţii antidescărcări electrice. Acest program constă în dotarea unităţilor de învăţământ cu instalaţii de protecţie contra descărcărilor electrice, constituirea de prize de pământ pentru instalaţiile electrice, înlocuirea prizelor din clădire cu prize protejate cu siguranţe diferenţiale şi dispozitive de protecţie la scurtcircuite, precum şi dotarea, acolo unde este cazul, cu instalaţii de degivrare a jgheaburilor şi burlanelor. În plus, toate unităţile şcolare au fost dotate cu centrale de incendiu.
CITEŞTE ŞI: Şcoli neautorizate sanitar din cauza lipsei apei potabile şi a reţelei de canalizare