Tocineii tradiționali se prepară rapid și sunt extraordinat de gustoși și sățioși. Cu toate că la prima vedere par niște banale chifteluțe din cartofi, ei sunt delicioși și pot fi mâncați atât reci, cât și calzi. Mai mult, aceștia pot fi consumați ca gustare sau ca fel principal, alături de o salată, o garnitură sau chiar de un desert. În unele locuri, ei se pot servi cu smântână fermentată, iar în altele sunt mâncați cu smântână și zahăr sau cu dulceață.
Citește și: Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți și sote. Rețeta care a fascinat internetul
Tocineii sunt un preparat tradițional din bucătăria românească, sunt delicioși și ușor de făcut. Ei se pregătesc din cartofi rași și ingrediente simple, iar rezultatul este savuros. Mai mult, ei sunt ideali în această perioadă de după sărbători, deoarece nu pică greu la stomac și sunt sățioși. Iată tot ceea ce ai nevoie pentru a-i prepara:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță cartofii și se spală bine. Se dau pe răzătoarea mică sau medie, în funcție de textura dorită și se stoarce excesul de lichid din cartofii rași cu ajutorul unui tifon sau prin presare într-o strecurătoare. Apoi, într-un bol mare se combină cartofii rași cu ouăle, făina, sarea și piperul. Se adaugă și usturoiul zdrobit, dacă preferați o aromă mai intensă și sunteți fan al acestui ingredient. Dacă doriți tocinei mai fragezi, puteți, de asemenea, să puneți și smântână. Se ia câte o lingură din compoziție și se formează chiftele plate sau păstrăvi (forme ușor alungite), dar micuțe. Apoi, se încălzește uleiul într-o tigaie și se prăjesc tocineii pe ambele părți până devin aurii și crocanți, iar la final, se scot pe prosoape de hârtie pentri a elimina excesul de ulei.
Tocineii tradiționali se servesc fie calzi, fie reci, simpli sau cu smântână, brânză rasă sau cu sos de usturoi. Aceștia sunt delicioși atât ca aperitiv, cât și ca fel principal sau garnitură.
Citește și: Cartofi umpluți. O idee rapidă și gustoasă pentru o masă în familie sau pentru zilele cu musafiri