TOKYO 2020. Flacăra va rămâne aprinsă pe Stadionul Olimpic până în ultima zi a Jocurilor, duminică 8 august. În cele mai bine de două săptămâni ale competiţiei, 11.090 de sportivi veniţi din lumea întreagă (206 delegaţii) vor concura pentru cele 339 de titluri puse în joc, în 33 de discipline.
Aceasta este cea de-a doua ediţie a Jocurilor Olimpice găzduite de Tokyo, după cea din 1964, care a reprezentat o dovadă a transformării complete a Japoniei în perioada postbelică exemplificând, totodată, capacitatea sportului de a schimba lumea şi viitorul.
Momentul în care Naomi Osaka aprinde flacăra olimpică:
Naomi Osaka lighting the Olympic Cauldron at the Tokyo Olympics.
An Icon. pic.twitter.com/AJLMnoF0p7— Emmanuel Acho (@EmmanuelAcho) July 23, 2021
Tokyo va găzdui anul acesta şi Jocurile Paralimpice, în perioada 24 august – 5 septembrie 2021.
Lotul României pentru Jocurile de la Tokyo cuprinde 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive. Reprezentanţii României vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.
Canotoarea Simona Radiş a declarat, vineri, că s-a simţit mândră să reprezinte ţara şi să fie purtătoarea de drapel a României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo alături de înotătorul Robert Glinţă. „Sunt mândră că astăzi am putut să reprezint ţara şi să fiu portdrapelul României. A fost un moment special. Am avut emoţii mari, dar, în acelaşi timp, m-am simţit puternică. Şi nu doar datorită faptului că am purtat steagul, ci datorită faptului că în spatele meu au fost mulţi oameni puternici. Naţiunea noastră este puternică şi împreună cu toţi sportivii care participă la Jocurile Olimpice o să facem tot posibilul să ridicăm drapelul pe cele mai înalte catarge”, a afirmat Radiş, într-un videoclip.