Tomac, către Iohannis: Orice demnitar al statului ce se aşează împotriva curentului unionist rămâne un prizonier al istoriei nefaste

Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac critică declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că unirea Republicii Moldova cu România nu este fezabilă, Tomac susţinând că orice demnitar al statului român ce se aşează împotriva curentului unionist rămâne un prizonier al istoriei nefaste.
Romania TV
25 nov. 2017, 10:27

"An de an, pe 3 octombrie, Preşedintele Iohannis serbează, alături de comunitatea germană din România, în curtea Ambasadei Germaniei la Bucureşti, Ziua Naţională a Germaniei. Această dată marchează Ziua Reunificării Germaniei de Est cu Germania de Vest, după ce naţiunea germană a fost divizată, fără voia ei, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial", scrie Tomac pe pagina sa de Facebook.

Tomac menţionează că a fost "profund revoltat" când a auzit, din vocea şefului statului român, că unirea R. Moldova cu România nu e "fezabilă".

"Domnule Preşedinte, naţiunea română a fost divizată printr-o înţelegere criminală a celor doi monştri, Hitler şi Stalin, şi milioane de români au avut de suferit cumplit în urma diabolicului pact Ribbentrop-Molotov. A spune astăzi că unirea nu este o soluţie de reîntregire a naţiunii române, înseamnă a da timpul înapoi şi a-i face din nou pe românii din R.Moldova prizonieri nefericiţi ai unei pagini gri de istorie", susţine liderul PMP.

Eugen Tomac subliniază că românii din R.Moldova au nevoie să ştie ca ţara-mamă, România, este pregătită oricând să-i primească înapoi.

"În preajma Centenarului, vă reamintesc, Domnule Preşedinte, că Basarabia a fost prima provincie care a votat, la 27 Martie 1918, unirea pe veci cu patria-mamă, România. Noi nu avem un alt răspuns la înţelegerea criminală încheiată între Hitler şi Stalin decât să spunem răspicat că susţinem UNIREA celor două state româneşti. Orice demnitar al statului român ce se aşază împotriva acestui curent rămâne un prizonier al istoriei nefaste, închizându-şi astfel foarte multe opţiuni de construcţie cu privire la viitorul naţiunii române", mai afirmă Tomac.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, răspunzând unor întrebări, că intrarea Moldovei în Uniunea Europeană printr-o "scurtătură via unirea cu România" nu este o cale fezabilă şi a spus că va merge la Chişinău "când va fi vremea potrivită".

Întrebat cum apreciază integrarea europeană a Republicii Moldova prin unirea cu România, preşedintele Iohannis a răspuns: "Nu cred că putem să abordăm chestiunea printr-o cale indirectă. Moldova este clar angajată pe calea europeană şi, deocamdată, are Acordul de Asociere şi toată legislaţia secundară care decurge acolo, între timp, este perfectată, dar trebuie toate acestea implementate şi parcursul Moldovei trebuie consolidat. După care, Moldova trebuie ea să se hotărască dacă vrea să înceapă un parcurs care duce spre Uniunea Europeană sau nu. O scurtătură via unirea cu România cred că nu este o cale foarte fezabilă în acest moment".

Şeful statului a subliniat că România este foarte hotărâtă să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european.

 

„An de an, pe 3 octombrie, Preşedintele Iohannis serbează, alături de comunitatea germană din România, în curtea Ambasadei Germaniei la Bucureşti, Ziua Naţională a Germaniei. Această dată marchează Ziua Reunificării Germaniei de Est cu Germania de Vest, după ce naţiunea germană a fost divizată, fără voia ei, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial”, scrie Tomac pe pagina sa de Facebook.

Tomac menţionează că a fost „profund revoltat” când a auzit, din vocea şefului statului român, că unirea R. Moldova cu România nu e „fezabilă”.

„Domnule Preşedinte, naţiunea română a fost divizată printr-o înţelegere criminală a celor doi monştri, Hitler şi Stalin, şi milioane de români au avut de suferit cumplit în urma diabolicului pact Ribbentrop-Molotov. A spune astăzi că unirea nu este o soluţie de reîntregire a naţiunii române, înseamnă a da timpul înapoi şi a-i face din nou pe românii din R.Moldova prizonieri nefericiţi ai unei pagini gri de istorie”, susţine liderul PMP.

Eugen Tomac subliniază că românii din R.Moldova au nevoie să ştie ca ţara-mamă, România, este pregătită oricând să-i primească înapoi.

„În preajma Centenarului, vă reamintesc, Domnule Preşedinte, că Basarabia a fost prima provincie care a votat, la 27 Martie 1918, unirea pe veci cu patria-mamă, România. Noi nu avem un alt răspuns la înţelegerea criminală încheiată între Hitler şi Stalin decât să spunem răspicat că susţinem UNIREA celor două state româneşti. Orice demnitar al statului român ce se aşază împotriva acestui curent rămâne un prizonier al istoriei nefaste, închizându-şi astfel foarte multe opţiuni de construcţie cu privire la viitorul naţiunii române”, mai afirmă Tomac.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, răspunzând unor întrebări, că intrarea Moldovei în Uniunea Europeană printr-o „scurtătură via unirea cu România” nu este o cale fezabilă şi a spus că va merge la Chişinău „când va fi vremea potrivită”.

Întrebat cum apreciază integrarea europeană a Republicii Moldova prin unirea cu România, preşedintele Iohannis a răspuns: „Nu cred că putem să abordăm chestiunea printr-o cale indirectă. Moldova este clar angajată pe calea europeană şi, deocamdată, are Acordul de Asociere şi toată legislaţia secundară care decurge acolo, între timp, este perfectată, dar trebuie toate acestea implementate şi parcursul Moldovei trebuie consolidat. După care, Moldova trebuie ea să se hotărască dacă vrea să înceapă un parcurs care duce spre Uniunea Europeană sau nu. O scurtătură via unirea cu România cred că nu este o cale foarte fezabilă în acest moment”.

Şeful statului a subliniat că România este foarte hotărâtă să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european.

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'