„La momentul în care am patruns acolo, exact langa acele oase calcinate, cenusa şi asa mai departe, eu am fost in primele momente, imbracati cu haine. Exista o mare problema. Nu înţeleg de ce INML a ales o parte din probe pentru a spune ca nu poate fi extras ADN. Nu înţeleg de ce nu au luat de unde se poate lua ADN, un os care e calcinat il vezi din prima. Nu te apuci sa iei probe din care nu poti face ceva. Le iei pe cele din care poti scoate. Cred ca este vorba de o a treia victima. Se evita a se constata acest lucru. Nu ies bijuteriile găsite. Sunt bijuterii în plus care nu pot apartine celor 2 fetite. Avand aceasta problema cred ca si sunt aproape convins ca vorbim de a treia victima si impactul stirii ar putea duce cazul pe noi culmi. Se incearaca tergiversarea acestei vesti, dar exista premise indubitabile , inclusiv pe bijuterii care nu pot fi plasate in nciun caz ca apartinand celor 2 victime cunoscute”, a spus avocatul Tonel Pop la România TV.
„Faptul ca INML alege sa expertizeze ce nu poate, si nu ce poate, mie mi se pare suspect. Sunt mult mai multe fragmente osoase. Cum sa dai ca nu se poate cand tu ai alte probe care pot fi analizate? Eu cred ca exista si un al treilea ADN si evita sa il dea public. Nu stiu exact cine coordoneaza sau incearca sa o lungeasca. ADN ul dupa ce l-ai clonat il depui intr-un aparat si in 54 de ore maxim el iti da rezultatul. Nu iti trebuie luni. Pentru a putea sa dai la rand ajungi sa stai saptamani. Dar cand specialistii de acolo iau secventa de ADN, o pui in aparat si in 2 zile nu ai ce face.
Oamenii asteapta o luna pentru ca le vine randul. Eu am schitele aparatelor si toata metodologia. Am si studii cum se poate falsifica ADN- ul. Chiar am cazuri foarte importante pe aceasta chestiune a prelevarii ADN. Sa spuna INML din ce au luat probe din care nu pot scoate”, a punctat avocatul.
DIICOT anunţă că a primit de la Institutul Naţional de Medicină Legală constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare în urma expertizării unei părţi dintre probele ridicate de la liziera de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană. „Având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico – chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN”, arată DIICOT.